Vinteräpplen

 
Jag hade läst en del recensioner om denna bok och hade höga förväntningar och hade förstått att boken inte skulle vara det man först kanske hade trott. Det är inte lätt det där, när en person fått en viss image eller att första intrycket av en person kanske inte alltid visar mer än en liten del av en personlighet. Josefine har jag i varje fall länge gillat just för att hon verkar vara gullig men med många överraskande sidor.
 
Hur som helst - vilken bok! Jag sträckläste den på en dag. Verkligen en spännande och bra skriven bok. Ibland blir jag irriterad på att böcker är för enkelt skrivna och att de därför går snabbt att läsa. Men så var det inte alls här. Fascinerande att läsa om dessa människoöden. Både personer och miljöer är fint beskrivna med ett personligt språk. Men det gör ont i mitt hjärta att läsa om förtryck och misshandel... Allra helst när boken är självbiografiskt inspirerad.
 
Sedan skickade jag vidare boken till Lilla e som recenserar den så här: "Stark bok med högt tempo och lugnande hav. För att förstärka känslan av ångest över våld i nära relationer och barn som far illa rekommenderas att boken läses när du är ensam, det spöregnar och känns allmänt ruggigt. Flera timmars gråt utlovas under tiden du sträckläser boken. Efteråt är det inte otroligt att du kontaktar kvinnojouren ell dyligt för att börja frivilligarbeta. Läs den!!! (jag menar det)"
 
Vinteräpplen. Sundström, Josefine.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

HomeRiver *

Pyssel, skapande, ekologiskt, barn och familj.

RSS 2.0