Halloween på riktigtOm man nu ska fira Halloween så är det idag! Alltid 31 oktober.

Så idag är det spökpyssel och skräckgodis som gäller hemma hos oss. Och kanske lite utklädning och film.

En alldeles utmärkt att förgylla en helt vanlig måndag :)

Bilder från Brasilien


Between the Eyes, the Desert 1997 © Miguel Rio Branco/Magnum Photos


Out of Nowhere, 1994 © Miguel Rio Branco/Magnum Photos


Blue Tango, 1984 © Miguel Rio Branco/Magnum Photos

Ännu ett besök på en fotografisk utställning i Stockholm. Miguel Rio Brancos utställning Solo var ordentligt stor med många bilder. De flesta bilderna känns dock lite stereotypa och ger bara tillfällig behållning. Visst är det hemskt med utsatthet och slum, men det känns som om jag har sett det här så många gånger tidigare.

Däremot uppskattade jag installationerna desto mer! Skum belysning, hopsamlade gamla speglar, småbilder uppklistrade i grupper tillsynes mer spontant.

Kvällens höjdare var dock inte alls utställningen. Istället var största behållningen att titta ut från Kulturhusets fönster på Sergels torg och gatorna runt om. Och att gå på flera bokaffärer och diskutera böcker och konstatera att jag och J ofta läser helt olika böcker och har skilda åsikter :)

Miguel Rio Branco – Solo: Kulturhuset, Galleri 5. Utställningen är gratis och pågår 8 oktober 2011-
29 januari 2012
. Pressbilder publicerade med tillstånd från Kulturhuset.

Sigurdur GudmundssonSigurdur Gudmundsson
Rendez-vous, 1976
© Sigurdur Gudmundsson, Foto: Moderna Museet/Juan Luis Sánchez. Courtesy: i8 Gallery, Reykjavik & Galleri Bo Bjerggaard, Copenhagen


Sigurdur Gudmundsson
Poem, 1977
© Courtesy: i8 Gallery, Reykjavik & Galleri Bo Bjerggaard, CopenhagenSigurdur Gudmundsson
Untitled, 1974
© Courtesy: i8 Gallery, Reykjavik & Galleri Bo Bjerggaard, Copenhagen


Jag har inte riktigt smält intrycket av de här bilderna som jag såg på Moderna museet i Malmö ännu, se tidigare inlägg. Ju mer jag lär mig om fotografi, desto mer imponerad blir jag av analogt fotografi. Jag tycker också att det är spännande med de olika intrycken av arrangerade bilder jämfört med spontana.

Pressbilder publicerade med tillstånd från Moderna muséet.

En vanlig dagEn vanlig vardag kan bjuda på överraskningar och fina små stunder.

Trevliga kontakter med vänner. Kollegor som i all enkelhet tog med sig matlådorna på snabbvisit. Besök av en söt bäbis som precis passerat 1 månads ålder! En bukett rosor. Ett inspirerande föredrag med Göran Ekström.

Något ska förstås vara ett undantag. Som att Lillasyster klämde fingret i en dörr :(

Vad står det?!Vad står det här egentligen?!

Finaste Herr Thunman
går klädd uti kavaj aj aj
fått en fläck på sin frack ack ack


Texten kommer finns på väggen
i en gammal lada på landet där min pappa kommer från. Ladan var det ursprungliga bostadshuset före förra sekelskiftet då nuvarande hus var på gång. Men var texten kommer från och från när - det är en gåta!

Det rasarEn promenad i skogen med min pappa. Vi tittar på gamla lämningar och byggnader.

Det var blåst och kallt. Men soligt och vackert. Kanske en av de sista utflykterna innan snön. Därför passade vi också på att parkera motorcykeln för vinterförvaring.

Adjö till sommaren i Malmö


Stortorget, Malmö


Lilla torg


Södra förstadskanalen


Moderna muséet MalmöMed ett par intensiva och produktiva arbetsdagar i Malmö sa jag adjö till sommaren. Det var fantastiskt varmt och fint. På kvällen satt det fullt med människor i kortärmat ute på serveringarna på Lilla torg.

Det blev inte mycket jag gjorde förutom att arbeta. Jag läste lite bok, gjorde några snabba butiksstopp, bland annat på The English shop, men framför allt gick jag en kort stund på Moderna muséet.

Det passade bra med ett hastigt muséebesök just nu. Det pågick nämligen omskyltning och bara en av våningarna var öppen. Därför var entréavgiften reducerad till den humana summan på 25 kronor!

En utställning bestod av många kända klassiska tavlor från början av 1900-talet. Flera av dem har jag sett på andra utställningar i Stockholm tidigare. Det fanns också en del för mig okända verk. Några av konstnärerna som var representerade var Picasso, Matisse, Derkert och Munch. Jag uppskattade främst Braque, Modigliani (Sittande kvinna i blå klänning) och Dardel.

Oväntat bestod den andra utställningen av fotografier! Det var en helt galen utställning, men samtidigt så seriös. Härligt att se en fotograf avbilda sig själv i helt otänkbara situationer (Sigurd Gudmundsson). Exempelvis föreställde bilderna fotografen med ögonbindel och en buske på huvudet, fotografen instängd i en pyramid av böcker, fotografen helt gulmålad lutande mot en vit studioduk med en jordhög framför fötterna. Speciellt imponerande med tanke på att de flesta bilderna som visades var från 1970- och 1980-talen.

Sigurd Gudmundsson, Situationer. 24 september - 6 november.
Den tidiga modernismen. 1900-1920. 19 mars - 2 oktober.

Åre höstmarknad

Tillbaks efter en härlig weekend i Åre och på Åre höstmarknad. Bland annat fick vi se 550 får vallas genom byn!

Det var en fin marknad då det var ovanligt mycket lokala säljare och mindre av "standardförsäljare". Dessutom var vädret från strålande till helt okej. Det var riktigt mycket besökare under lördagen och det fanns massor av aktiviteter, som exempelvis trickshow med motorcyklar, åka brandbilsstegbil, rida ponny, gå på motormarknad och hem- och fritidsmässa. Mannen och pojkarna gillade främst att prova segway där halva summan som man betalade gick till Min stora dag. Själv föredrog jag nog fåren...

Dessutom var det trevligt att bo på Holiday Club. Prata om barnanpassat hotell och dessutom flera små detaljer som flirtar med en hotellvan person som mig; exempelvis eluttag vid sängen, bra belysning, kyl utan minibar, hängare på flera ställen, dubbla kuddar osv. Populärt blev förstås även upplevelsebadet som de två yngsta inte hade besökt tidigare. De gillade också Kids Lab (barnpassning).

Publicerade ögonDenna bild blev publicerad i lokaltidningen igår. Det är Mellanbror och hans fina ögon. Jag skickade in bilden på tidningens oktobertema; porträtt.

Bilden tog jag när jag och Mellanbror var ute och fotade och tittade på höstlöv och de fina färgerna. Han är så rolig att fota då han agerar gärna och naturligt. Därför kunde jag så klart inte låta bli att ta ett par barnbilder med :)

HomeRiver *

Pyssel, skapande, ekologiskt, barn och familj.

RSS 2.0