Min inspiration

Läraren på min fotokurs har pratat om att inspireras av andras bilder och försöka efterlikna stilen. Jag skulle gärna vilja bli mer lik Anne-Charlotte (Lotta) Andersson både vad gäller foto och bloggande på Fyra Årstider - Mitt liv på landet.

En av uppgifterna i mina fotokurser var att ta reda på mer och kontakta en fotograf. Det var ett lätt val att kontakta Lotta! Hon svarade generöst på mina frågor varefter jag sammanställde en redovisning för mina kurskamrater. Jag lägger inte ut hela texten här, men lite från Lotta som jag tyckte var speciellt motiverande:

- Lotta stylar gärna själv för att få bilden som hon vill ha den. Men det är inte alltid slutprodukten som är det viktigaste utan att man har kul!
- Bästa tipsen som Lotta ger för att utvecklas och ta bättre bilder är att öva ofta. Att testa olika sätt att fota, ändra kameran, läsa om foto, lära sig mer om sin kamera. Och att använda rätt ljus som att placera modellen i skuggan, använda reflexskärm, eller fota i motljus.
- Det är också viktigt att tänka på vilken känsla man vill förmedla med sin bild.

Det är roligt att hitta ett så bra exempel på var man kan hamna bara man vågar och satsar. Lotta är självlärd, men har sedan 2010 eget företag och kan idag med råge titulera sig som fotograf :)

Ett stort tack för att du tog dig tid till mig och mina frågor!

Bilder publicerade från Fyra Årstider mittlivpalandet.blogspot.com med tillstånd av Anne-Charlotte Andersson Fotograf & Stylist.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

HomeRiver *

Pyssel, skapande, ekologiskt, barn och familj.

RSS 2.0