Syfestival

Syfest
Jaha, nu har jag att göra för lååång tid framöver. Precis som att jag inte hade idéer och material redan tidigare... Jag har varit på Syfestivalen. Jag är ledsen att säga det, men ni som inte var där missade något... Upplevelsen var det viktigaste, även om det blev shoppat också. Jag passade på att titta och delta i olika workshops, känna och fråga.

Mina inköp:
-Lingarn i fin kvalitet i svart, blått, natur från Karin Öberg. Kan kanske bli olika typer av halsband?
-En hög med okardat ull i olika färger, köpt på lösvikt från Wåhlstedts. Kan kanske bli påskpynt och använda i tovning?
-Två olika nystan med ullgarn från Ullcentrum Öland. Kan kanske bli två olika halsdukar?
-Resårband. Bra pris, alltid bara att ha.
-10 meter svart vaxat bomullssnöre från Rosa Kompaniet. För att prova smyckesmakramé?
-Brun velour, swettistyg med bilar (svårt att se på fotot) och igelkottar från MjukaTyger. Till barnkläder.
-Bomullstyg med muffins från Syrummet. Till barnkläder?
-Rosa vaxduk med tygkänsla från KB. Ska bli en påse för använda tygblöjor på förskolan.
-Från E-Slöjd kommer olika trikå -  rosa/brunrandig, brun, djurmönstrad, grön och grön/lilarandig trikå. Till barnkläder.
En present från Nysta är inte med på bilden. Tråkigt nog har butiken snabbt upphört, men finns kvar som nätbutik.

Summering av syfestivalen:
Mindre bra: Jag hittade ingen minimanchester som jag trivdes med, det var tråkigt för det behövde jag. NeaNobelle blev en besvikelse, dels på grund av mina höga förväntningar, dels på grund av priserna. Deras tyger är väldigt mycket dyrare än andra som ändå håller fin kvalitet (Fix- och Kalikåkvalitet, E-slöjd t.ex) och erbjudandena var samma som i webbutiken. Japanskt broderi fastnade jag inte för och workshopen i petit points och skuggstickning fungerade inte att se på eller vara med i. Banangarnet motsvarade inte mina förväntningar, och en tråkig monter utan tillverkade alster gav inget. Jag hade gärna köpt massor av garn till en tröja/kofta till mig och annat exempelvis från Solkusten, men det blir dyrt... Tråkigt var det också att ha en febrig dotter hemma. Tack lilla e för att hon fick vara hos dig!

Bra
:
Lagom mycket besökare, det fanns möjlighet att titta och fråga. Roligt att se nya saker för mig, som smyckesmakramé, hooky (dra mattrasor genom säckväv till en "väv"), talapp mm. Sen gillar jag förstås naturmaterialen mycket, som lin och ull, yllebroderi, nålbindning, tovning mm.

Tips
:
Bra att jag tog med en stor väska som även jackan rymdes i (även om det fanns garderobsinlämning). Bra att jag hade med mig mycket kontanter då det var ett fåtal säljare som tog kort. Bra att jag hade med mig mått på tygmängd för olika plagg. Bra att jag åt en ordentlig frukost som jag stod mig på fram till tidig middag, då slösade jag ingen tid på att äta... Bra att jag kunde titta snabbt och ytligt på virkning, Scrapbooking, symaskiner, lapptäckstyger/quilt (fanns massor) och smyckestillverkning! Då kunde jag fördjupa mig mer på det som intresserade mig extra till exempel garn, tyg, broderier. Men jag blev ändå inspirerad till ett smycke i garn och köpte vaxat bomullssnöre om jag vill testa makramésmycken. Eftersom jag är morgonpigg var jag tidigt på plats och fick bara stå i en mycket kort kö, och då passade jag ändå på att läsa en bok...

Det var också roligt att titta på besökarna. Många hade egentillverkade saker på sig eller med sig. Det var också roligt att se/träffa personer som jag läst om i tidningar/på nätet.

Gardin
Den här kjolen hade jag på mig och fick en hel del uppmärksamhet för det. Egentligen är det mormors gardinkappa som jag sytt om...

Det finns en film från Syfestivalens första dag här. Men någon kö såg alltså inte jag!


Kommentarer
metamorphosis

ÅÅhhh... vilken dag du verkar ha haft!

Så mycket spännande saker det ser ut ha funnits att titta och testa på!

2009-04-04 @ 23:03:51
URL: http://metamorphosis.blogg.se/
Pia

Det ser ut att varit en lyckad dag på Syfestivalen. Själv avstod jag denna gång. Tycker att de är för lika varje gång. Längtar efter nytänk!

2009-04-06 @ 19:16:20
URL: http://snigelmamman.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

HomeRiver *

Pyssel, skapande, ekologiskt, barn och familj.

RSS 2.0