Publicerad igen


Så där ja... Ännu en av mina bilder kom med i tidningen i helgen. Denna gången var det fina Riesenschnausern som var med.

Smart underlagSmå detaljer är ofta väldigt viktiga för känslan.

I helgen investerade vi i ett gäng "gummimattor" att lägga i botten av besticklådor, kastrullskåp mm. Lättare att städa och tystare ljud samtidigt som sakerna inte glider omkring.

Köksskåp, Marbodal.

Promenad med 8 schäfrar

I helgen var jag på fotouppdrag och promenad i det vackra vädret med hela åtta schäfrar!

Det var en riktigt rolig tillställning. Och så pass ovanlig att lokalpressen uppmärksammade händelsen.

Men ännu roligare är att jag har följt med de här hundarna redan sedan de var tilltänkta! Se föräldrarna och valparna i tidigare inlägg.

Halt i banan

I helgen såg jag rodel för första gången, nämligen under den pågående SM-veckan.

De tävlande körde racerfort och lika fort var hela tävlingen över! Det var oväntat att det skulle vara så kort stund!

Isracing

Sporten som invigde SM-veckan i Östersund var isracing.

Jag och några vänner trotsade kylan och begav oss ut för att fota. Inte blev det mycket till bilder i mörkret... Däremot fick jag en av årets roligaste sporthändelser, nästan säker att det klår helgens hockeymatch faktiskt. Bara motorljudet i sig gav stämning.

Visserligen blev det nästan för spännande att titta på stundvis. Lite väl mycket avgaser och risk att stå i vägen när vi var vid depån och på ett ställe sprutade det is på oss från banan. Inte var det kul när ett par förare krachade heller. Tack och lov tog de sig upp igen på egen hand, men trist att missa tävligen! Faktum var att till och med guldstriden avgjordes på grund av en vältning av veteranen och storfavoriten Per-Olof "Posa" Serenius.

Extra roligt med sporten tycker jag är att alla kan vara med och på samma villkor (ungdomar, människor i pensionsålder, män och kvinnor). Härligt!

Det var väl värt att ge sig ut den här kvällen! Det enda som saknades var ficklampa och norrskenet som tyvärr gick oss förbi.

Mängder av smådjurDe här fina smådjuren fick Mellanbror i julklapp av sin mormor. Väldigt populära!

Eller... snarare var det faktiskt så att han fick en skokartong med garn, beskrivningar, virknål och stoppning... Lite väl klurigt kanske. Det blev mormor som gjorde figurerna, och så var tydligen tanken :)

Helg med energi och full fart


Skidåkning mitt i stan på gågatan och torget


HockeyDet här blev verkligen en helg fylld med energi!

På fredagen var jag på inflyttningsfest med de mest underbara människor. Lördag var jag på två konstvernissager. Anders Sunna respektive Åsa Davidsson var det som ställde ut. Bägge utställningarna var väl värt ett besök. Extra bonus var det att gå med någon som kunde förklara konstverken för mig! Den sista besökte jag till och med på två gånger för att Mellanbror skulle få följa.

Vidare deltog Mellanbror och Lillasyster i Barnens Vasalopp på stadens torg. Det var fantastiskt fint arrangerat av pojkarnas skola och tävlingen passade både de minsta och lite större. Storebror hade inte tid då det var hockeyträning samtidigt. Lördag kväll hade vi trevligt sällskap och Lillasyster fick följa med oss på restaurang :)

Söndag var vi på barnkalas utanför stan, också trevligt! Och slutligen tog vi med farbror Gunnar och såg hockeymatch mellan ÖIK och Björklöven.

Avslutningsvis blir det en bra bok i sängen för att slappna av innan en ny fullspäckad vecka ser sitt ljus!

Kampen om järntronenDenna bok är första delen av tre i Sagan om is och eld och jag blev rekommenderad boken av min vän M.

Visst är det en fantasybok med alla önskvärda figurer och händelser. Men framför allt är det en bok med släktbeskrivningar och personporträtt. Första sidorna gick trögt i den tjocka boken med liten text. Men sen steg den i behållning.

Det var ett bra tag sedan jag läste boken och faktum är att den har växt i mina tankar. Jag minns ovanligt mycket fråg boken. Ofta lägger jag bort en bok och glömmer den, men här är det mycket som finns kvar. Kan vara läge att läsa fortsättningen kanske :)

Martin, George R R. Kampen om järntronen.

Oväntad gåvaAlltid roligt med en oväntad present. Speciellt när det är en med mycket ansträngning och omtanke bakom! Tack Lilla e!

Jag är inte överförtjust i svart eller grönt te även om det kan fungera ibland. Givna favoriten är istället olika röda teer och Yogi lakritste. Vitt te, som i presenten, kan också vara riktigt bra!

Te, Clipper/Kretsloppshuset.

Att lekaDet är roligt att bara leka när man fotar!

En kväll fotade jag den här tjejen och vi testade alla möjliga idéer. Jättekul att fota någon som bjuder på sig själv och dessutom gör sig bra på bild!

Mera boxningHär kommer fler bilder från mitt studiebesök vid boxningsrinken!

Så här kan det se utSå här kan det se ut på en boxningsträning!

Riktigt inspirerande att titta på, nästan så att jag blev sugen att testa :)

Årets färg är tango


Storebror tänker på hur det var att bara dricka kokat vatten eller vatten på flaska.Pantone 2012 Color of the year är 17-1463 Tangerine Tango!

Bilderna ovan är ursprungligen från ett fotouppdrag som jag genomförde för ett par veckor sedan.

Det handlar om Cryptosporidium-utbrottet i Östersund 2010. Den nedersta bilden används på framsidan av en rapport. Övriga, och ett antal till, kanske kommer att finnas med i presentationer kring detta.

Men - i min version idag är de här fotografierna tonade just i årets färg =)

Ny inredningsbok
Fantastisk takhöjd. Titta på den kluriga placeringen av skåp på väggen!


Fönster från golv till tak!Det här nya och fräscha huset fick jag äran att provfota inför en kommande inredningsbok!

Otroligt roligt att fota, men samtidigt lärorikt. Och naturligtvis blev jag sugen på lite fotoprylar som jag inte har...

HomeRiver *

Pyssel, skapande, ekologiskt, barn och familj.

RSS 2.0