BokregnJag tar mig alldeles för lite tid till att läsa! Och jag tycker att det blir för få böcker utlästa.

Men - när jag lägger upp sista periodens lästa böcker i en liten hög känns det genast lite bättre :)

Trollkarlens första regel bjöd på skön underhållning med allt vad man kan förväta sig av fantasy. Det enda kruxet (appropå tid) är att detta var bok 2 av 25...

Geim blev jag rekommenderad av vännen M precis som fantasyserien ovan. Jag gillar att nappa på hans tips och så även denna gång. Sedan visade det sig att D var ursprungliga tipsaren, liksom till boken Det fördolda. Det fördolda fick jag i present, och det var en bra gåva. Välskriven och spännande, men något litet fattas eftersom jag knappt kommer ihåg vad den handlade om. Geim däremot kommer jag ihåg massor från även på detaljnivå. En annorlunda bok där huvudpersonerna hamnar i ett realityspel via upphittade mobiltelefoner. Rappt och annorlunda språk, men ändå med en verklig känsla.

Tusenskönor är också en present. Lilla e fick låna första boken i serien och kunde sedan inte låta bli att köpa uppföljaren :) Jag tycker faktiskt att Tusenskönor var ännu bättre då ämnet som tas upp känns mer angeläget för mig. Riktigt välskrivet!

Lasermannen köpte jag på rekommendation av Johan, utvalt just till mig. Det är en sån där bok som alla borde läsa. Prata om nutidshistoria. Det var massor av skeenden som jag i princip hade glömt bort och behövde bli påmind om. Samtidigt med denna faktabaserade del följde historien om jakten på Lasermannen, skriven som en riktig deckare.

Man kan inte hindra ett litet hjärta från att älska
är nog en av de mes oscensurerade konstiga böcker jag någonsin har läst! En liten helt galen novellsamling. Jag gillade den skarpt.

Trollkarlens första regel, Terry Goodkind. Tidigare läst av samma författare: Sanningens svärd.
Geim, Anders De La Motte.
Lasermannen, Gellert Tamas.
Man kan inte hindra ett litet hjärta från att älska, Claire Castillon.
Det fördolda, Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt.

Tusenskönor, Kristina Ohlsson. Tidigare läst av samma författare: Askungar.


Kommentarer
Elisabeth

Gillade du Geim kommer du att gilla Buzz också som är fortsättningen. Jag väntar på tredje boken som författaren nyss lämnat till förlaget.

2012-04-04 @ 18:17:43
URL: http://laizas.blogspot.com/
metamorphosis

Den där novellsamlingen lät ju spännande!

2012-04-05 @ 20:35:41
URL: http://metamorphosis.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

HomeRiver *

Pyssel, skapande, ekologiskt, barn och familj.

RSS 2.0