Just kids - en rekordbok!


Jag kan inte förstå eller formulera vad som gör Just kids så bra. Klart är att det är en rekordbok. Jag läste ut den på rekordfart - halva boken på flyget, en hel del på tunnelbanan och avslutningen stående utanför Fotografiska samma dag. Vidare är boken rekordbra! Det är en av de absolut bästa böcker jag har läst! Det finns inget sätt att förklara det, men jag blev helt förtrollad och exalterad av boken. Jag hade hög puls till och med dagen efter boken var slut och jag ser fram emot att läsa den igen.

Boken utspelar sig i USA från 1960-talet fram till 1990-talet och är självbiografisk om Patti Smiths liv med Robert Mapplethorpe och hur de utan pengar och mot alla odds jobbar sig fram emot sina konstnärliga erkännande. ”Ingen ser världen som du och jag” kan sammanfatta hur Smith och Mapplethorpe ser på livet tillsammans. Deras bohemiska liv som är helt annorlunda än min vardag ger en extra spänning och dimension, men trots det glimtar små partier som faktiskt ger igenkänning.

Jag har gett boken vidare till vännen M och väntar med spänning på vad han kommer att tycka om boken. Det lär vara svårt att bli så påverkad som jag blev, men om man bara får lite av den känslan vore det värt mycket.

Just kids, Patti Smith.
Av en händelse visar Fotografiska bilder av Robert Mapplethorpe just nu, t.o.m. 2 oktober - min recension om det kommer...

(Mobilbild utanför Fotografiska.)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

HomeRiver *

Pyssel, skapande, ekologiskt, barn och familj.

RSS 2.0