Adjö till sommaren i Malmö


Stortorget, Malmö


Lilla torg


Södra förstadskanalen


Moderna muséet MalmöMed ett par intensiva och produktiva arbetsdagar i Malmö sa jag adjö till sommaren. Det var fantastiskt varmt och fint. På kvällen satt det fullt med människor i kortärmat ute på serveringarna på Lilla torg.

Det blev inte mycket jag gjorde förutom att arbeta. Jag läste lite bok, gjorde några snabba butiksstopp, bland annat på The English shop, men framför allt gick jag en kort stund på Moderna muséet.

Det passade bra med ett hastigt muséebesök just nu. Det pågick nämligen omskyltning och bara en av våningarna var öppen. Därför var entréavgiften reducerad till den humana summan på 25 kronor!

En utställning bestod av många kända klassiska tavlor från början av 1900-talet. Flera av dem har jag sett på andra utställningar i Stockholm tidigare. Det fanns också en del för mig okända verk. Några av konstnärerna som var representerade var Picasso, Matisse, Derkert och Munch. Jag uppskattade främst Braque, Modigliani (Sittande kvinna i blå klänning) och Dardel.

Oväntat bestod den andra utställningen av fotografier! Det var en helt galen utställning, men samtidigt så seriös. Härligt att se en fotograf avbilda sig själv i helt otänkbara situationer (Sigurd Gudmundsson). Exempelvis föreställde bilderna fotografen med ögonbindel och en buske på huvudet, fotografen instängd i en pyramid av böcker, fotografen helt gulmålad lutande mot en vit studioduk med en jordhög framför fötterna. Speciellt imponerande med tanke på att de flesta bilderna som visades var från 1970- och 1980-talen.

Sigurd Gudmundsson, Situationer. 24 september - 6 november.
Den tidiga modernismen. 1900-1920. 19 mars - 2 oktober.Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

HomeRiver *

Pyssel, skapande, ekologiskt, barn och familj.

RSS 2.0