Så här blir det när man lekerHär är ett exempel på hur en bild kan bli när den är överredigerad i Photoshop. Kul att leka ibland :)

Publicerad igenNu är jag publicerad
i lokaltidningen igen :) Denna gång med bilden ovan och receptet nedan. En av mina absolut bästa maträtter!

Kasslersås
(4 portioner)
1 gul lök
2 msk smör
1 dl buljong
1 dl vitt vin
2 dl valfri grädde
2 msk tomatpuré
2 tsk torkad dragon
salt
svartpeppar
600 g kassler skuren i tärningar eller bitar

Hacka löken och fräs i en panna.
Tillsätt buljong, grädde och vin.
Smaksätt med tomatpuré och kryddor.
Koka ihop såsen något innan kasslern tillsätts.
Låt puttra lite tills kasslern blir genomvarm.

Servera med pressad potatis eller pasta samt gröna grönsaker.

Blivande modellJag tror att jag och den här tjejen hade lika roligt bägge två när jag fotade i studio. En blivande modell kanske :)

Plåtat i studioDet är roligt men svårt att plåta i studio. Dels är det en massa tekniska prylar att hantera, dels ska man få modellen att känna sig bekväm och kunna instruera. Tur att det finns personer som jag får träna på :) Tack!

Jag rekommenderar varmt Caroline Grufvelgård som modell!

Vinstregn för barnOj, vilken tur mina barn har!

Lillasyster har vunnit en fin Haglöfsryggsäck. Storebror vann ett kastspö.
Bägge vinsterna från en aktivitetsdag där Skogsstyrelsen medverkade.

Mellanbror fick ingen vinst denna gång, men är glad ändå :)

Filtdjur ute på höstäventyrLillasyster har fått en Piggkorre och Mellanbror har fått en Retroalien. Riktigt roliga figurer som gillar att busa och gömma sig i fickor.

Boken som vännerna kommer från heter Filtisar. Det finns flera kul idéer, men även inspiration till helt nya skapelser. Figurerna är bara lite större än en tändsticksask så det blev väl pilligt för barn att göra dem själva. Men om man använder samma tanke och gör dem större fungerar det säkert!

Mönster från boken Filtisar - Hur du gör 18 ulliga, gulliga filtvänner. Nelly Pailloux.

Vilken utdragen sommar!Det är helt otroligt vilken höst det blev i år. Det känns som att sommaren bara fortsätter och fortsätter helt enkelt!

Jag kan inte påstå att jag längtar till mörker och halka. Men snön ser jag faktiskt fram emot mer och mer.

Det byggs för fulltLego är otroligt fascinerande!

Tänk att våra barn har lekt med det sedan de varit riktigt små och fortfarande bygger lika ihärdigt.

Storebror var bara 1½ år när han kunde sitta långa stunder och sätta fast klossar på "gräset". Nu bygger han mycket mer avancerade byggen, men rätt vad det är finner man honom vid Duplot igen :)

Själv byggde jag lego och lyssnade på Televinken på kassett när jag var liten och sjuk. Eller på golvet när mamma sydde på symaskinen. Mitt gamla lego är fortfarande lika fint...

Räkmacka till frukost & en dag i bilderFör att få riktig semesterkänsla valde jag att äta räkmacka till frukost. Gott tillsammans med te från The English Shop i Malmö. Passade på eftersom jag bara tog ledigt ett par dagar det här höstlovet.

Men nu är novemberlovet över och imorgon är det dags för vardag igen. Eller uppladdning inför jul om man så vill :)Den här bildserien ska symbolisera en dag i bilder. Spontana mobilfoton i rent dokumentärt syfte.

Miró, pinnarna och stenarna

Novemberlov innebär lediga dagar, mycket lego, film och tv-spel. Men även massor av hockey och en del barnkultur. Sista veckan har några av oss varit på två teaterföreställningar för barn.

Hallå Miró inspireras av Joan Mirós kreativa och färgstarka tavlor. Lika kreativ var teaterstunden! Skådespelaren utgick från en tavla som ändrade utseende under resans gång. Det klipptes figurer och flyttades runt motiv i bilden. Olika figurer kom fram som dockor (eller snarare surrealistiska figurer) till scenen. Figurer och scenografi kom upp på olika vis ur en svart låda med lite association till trolleri. Det sprutades vatten och behaglig musik spelades. Samtidigt fick vi vara med om en liten resa genom de olika årstiderna, men något egentligt händelseförlopp handlar det inte om, utan snarare att uppleva "här och nu". Min fyraåriga dotter satt som fastklistrad och rusade hem för att rita efter föreställningen. Utifrån barnens reaktioner var föreställningen lyckad för de allra minsta. Själv blev jag imponerad av kreativitet och konsten att få fram mycket av enkla medel, men själva föreställningen gav inte mig som vuxen så mycket mer än det. Bara som exempel på det enkla kan den effektfulla inledningen nämnas, där skådespelaren vevar musik ur en liten speldosa.

Teater Pero bjöd återigen på barnteater i högsta klass. Bättre än så här blir det inte! Jag har tidigare njutit av deras föreställning av "Gittan och gråvargarna" och även "Astons stenar" är en ren fröjd att titta på. Det är otroligt skickligt att framföra teater för små barn och samtidigt ge föräldrarna en fullvärdig upplevelse. Berättelsen handlar om ett barn som samlar stenar och tar hem fler och fler... Stor igenkänningsfaktor hos många där :) Pappan sitter frenetiskt och stickar, mamman handlar och spelar musik. Själva lägger vi medhavda stenar på balkongen medan pinnar får stanna utanför dörren. Det där med samlandet är viktigt, Mellanbror är fortfarande lite sur för att vi la ut hans pinnar i skogen. Aston, i teatern, finner däremot en fin lösning för sina stenar. Men frågan är vad som hände sedan..., slutet lämnar utrymme för fantasi. Ljudet är en upplevelse i sig, liksom musiken som spelas på scenen. Allra mest fascinerande är nog "barnets" pantomim-liknande partier.

Hallå Miró! Hedmans teater.
Astons stenar. Teater Pero (titta på trailer på deras hemsida!). Baserad på barnboken med samma namn av Lotta Geffenblad som även skriver böckerna om "Prick och Fläck".

HomeRiver *

Pyssel, skapande, ekologiskt, barn och familj.

RSS 2.0