Honung och tulpanerDet här är vardagslyx!

Tulpaner i flera rum. Rostat bröd med honung.

Det senare är dessutom nostalgi för mig som är uppväxt i en biodlarfamilj.

Ny leksak som brummarMin enda kommentar: Coolt!

Borrskruvdragare, Bosch PSR 18 LI-2, 18w.

Mormors vantar

Lillasyster har fått dessa fina vantar av mormor!

De är tvåändsstickade och får inte användas på förskolan utan "bara när man ska fina sig", alltså när man ska vara extra fin :)

Långa byxor, lång paus

Oj, har tagit min längsta bloggpaus någonsin! Så kan det gå när det händer mycket i livet; positivt och negativt. I gengäld har jag sett att exempelvis Metamorphosis har gjort massor av inlägg under tiden :)

Här kommer ett par retro byxor som jag sytt. Antagligen är de för stora för grabben som ska få dem, men han växer i dem... För att vara säker gjorde jag ett brett upplägg nedtill som reserv.

Material: Apatyg från gömmorna, ursprungligen från Ohlsons Sveavägen. Mudd, från gömmorna.
Mönster: Mustikka overall stl. 86, Ottobre 6/2009.
Övrigt: Har nog aldrig misslyckats så med en dragkedja förr... Gjorde om och lika konstigt blev det ändå. Måste ha haft en ordentlig tankevurpa. Det jag är mest nöjd med är tyget och kombon brun/turkos :)

VälkomnandeEn bonus var att mötas av utslagna amaryllis när vi kom hem från fjällen. De två sista övervintrade lökarna blommar för fullt.

Ett härligt fint vårtecken!

Hemma från fjällen

Hemma igen efter en underbar sportlovsvecka i fjällen.

Slalom för hela familjen. Njuta av ledigheten. Borta från vardagen.

Vi lyxade till det genom att bo mitt i backen, få prylarna transporterade med skoter, maten levererad till dörren, städning beställd. Bara för att må riktigt gott och redan längta tillbaks...

Vampire diariesDen var riktigt kul att läsa den här vampyrboken också :)

Jag har inget emot att läsa om vampyrer uppenbarligen. Däremot kan jag känna att jag nu, i varje fall för tillfället, är mätt på lättlästa ungdomsböcker.

L.J. Smith. The Vampire Diaries. Dubbelbok: Vreden och Återkomsten. Tidigare läst av samma författare: Uppvaknandet och Kampen.
Länk till Bokus.

En mjuk väska

Hoppas Lilla e blir glad när hon får den här väskan i ett paket idag!

Material: Yttertyg, loppis. Foder, fleece från gömmorna.
Mönster: Allt om handarbete, nr 6/2009. Modifierat.
Övrigt: Stängning med kardborre istället för tryckknapp. Axelband sydda från rätsidan istället för att vändsy. Tyvärr vände jag en del på uppsidan upp och ned. Men istället för att göra om fick det vara. Det kan ibland vara charmigt när det inte är perfekt.

"Lika" väska som i tidigare inlägg. Denna väska är också första alstret i marsutmaningen :)

Sjöis under rillornaStorpublik såg hemmakändisarna möta storkändisarna på sjöis. Det måste vara en speciell känsla för dem att spela en sådan match.

Oturligt nog var det väldigt blåsigt. Som tur var hade vi ordentligt med kläder. Och Lillasyster fick baka med faster i stället :)

Är det sommar nu?Nu har den ljuvliga vårvintern börjat!

Lillasyster har tagit fram sin Bobbycar och fantiserar om sommaren. Själv föredrar jag att just vårvintern får finnas kvar under längre period.

Använd det du harSjälvklart hoppar jag på Använd det du har-utmaningen från Beas barnslikheter även denna gång! Det blir tredje tillfället jag är med.

Eftersom jag har väldigt fullt upp på arbetet vet jag redan innan att det inte kommer att bli så många alster. Kortfattat är reglerna att skapa kreativa alster från det som ligger i gömmorna, utan att köpa nytt. Det ligger en hel del i mina lådor, så några saker ska jag allt utmana mig själv att hinna med :)

HomeRiver *

Pyssel, skapande, ekologiskt, barn och familj.

RSS 2.0