Knutte på brygganPorträtt av en knutte på en brygga. Tillika en betydelsefull vän.

På tur bland knuttar

Verklig sommarkänsla när jag var på motorcykeltur bland knuttarna igår. Vänner, släkt och bekanta, band som spelade, svettigt skinnställ, snygga hojar och en del bilar. En "guldvinge" körde till och med på mig, eller om knutten möjligtvis stötte på mig...

Som bonus blev det cider på stadens torg och avslutningsvis vin på grillfest :)

Fyra par skorSmet från sommarledigheten och åt lunch med några kollegor. Sen gick jag och A och shoppade!

Till mig blev det ett par mörkblå jeans Levis 512, en kul kjol i bekvämt tyg och fyra par skor... Tyvärr var ett par skor för "beiga" i dubbel bemärkelse, så de lämnar jag tillbaks. Konstigt nog var det de dyraste skorna! Tillsammans med de skor jag hade tidigare hoppas jag ha skor så det räcker i sommar (men jag är inte helt säker...).

Skorna längst ned är i mocka och har öppen tå. De i mitten har lite platå och är coolare än vad bilden visar. Eller - det beror på vad man tycker - Mellanbror tycker att jag har köpt häftiga häx-skor! Skorna längst upp är dock dagens favoriter :)

I övrigt köpte jag även ett par svarta örhängen, två tå-ringar och två liter svenska jordgubbar :-D

Kjol, Desigual.

Litet besök

Midsommar blev en hejdundrande fest i dagarna tre.

Lilla e m.fl. hade fixat och trixat för att vi alla många gäster skulle ha det bra. Det var planerat och ordnat med hyrbilar, sängplatser, frukostar, mat, fyrhjulingsskattjakt, vedeldat bastubad, matlagningslag, talangtävling osv.

Det stora firandet startade upp i fjol med invigning av festlokalen. Nu kan man nog gissa att det blivit en tradition :)

Extra roligt var att fina vänner kom på besök. Till och med sjalbarnet V (tre veckor ung) var med :-D

Homestyling

Här packas och fixas det inför nära stundande mäklarfotografering.

Det känns lite tokigt att ordna till en del saker som man själv retat sig på, men inte tagit tag i. Men nu är vi förr eller senare på väg mot nya äventyr. Och förhoppningsvis har vi igen det arbete vi lägger ner på en lite lättare homestyling :)

Ses av ThereseVar snabbt in hos P och Therese ikväll. Trevligt att till sist träffas och att se den fina lägenheten med så bra läge, nästan under vattennivån fick jag känslan av.

Jag gillade att det var en gedigen lägenhet med fina golv, ordentliga garderober och högt i tak. Det märktes väl att kreativa personer bor här. Pyssligt, men inte bohemiskt, utan bara personligt. Så klart gillade jag bokhylleväggen, reseminnen och de turkosa väggarna! Bonus för "den hemliga trädgården" :)

Hoppas på finväder och att vi ses igen redan till veckan!

Semester och lediga dagar

Den riktiga, långa sommarledigheten kan man säga inleddes med en spontan grillträff.

Vännen P var med "som vanligt" :) Dessutom var vännen C med hela sin familj med. C bjöd dessutom på egengjord jordgubbstårta med gelé. För det första min favoritsort av tårtor. Och för det andra - mer somrigt kan det knappast bli!

En effekt av ledigheten med oplanerade dagar är att bloggandet får stå åt sidan lite. Visst kommer jag att göra inlägg, men kanske inte alldeles ofta. Som det kanske ska vara på ledigheten helt enkelt :)

Aloe vera

Jag har varit testperson för Forever AloeVera produkter. Så här tyckte jag om några produkter:

Aloe vera gelly - En svalkande gel som kändes lovande att använda för myggbett, ont från brännässlor m.m. Däremot verkade det som om jag blev allergisk när jag testade gelén som ögonkräm...
Aloe propolis creme - Skön och effektiv på hälar och armbågar.
Forever bright - Tandkräm utan flour som jag köpte direkt. Det kändes som att borsta tänderna med tvål! Men med god smak och knallgrön färg :) Jag kollade med en vän som är tandhygienist. Hon gav okej bara jag använder sköljflour. Sen fick jag dock veta att Forever bright ska fungera bra mot tandsten - om man inte använder flour direkt efter. Det gjorde det lite mer komplicerat att använda produkten. En variant skulle kanske vara att använda den på morgonen och vanlig tandkräm på kvällen.
Aloe heat lotion - Jag föredrar Tiger Balsam...
Aloe lotion - En "vanlig" lotion, helt okej.
Aloe liquied soap for face and hands - På tok för dyr tvål som jag inte upplevde som något extra. Luktar starkt av just tvål.
Sonya Aloe deep moisturizing cream - Kändes riktigt skön! Men tyvärr använder jag bara kräm i tub. Det är för bökigt att hålla på med spatel.
Aloe moisturizing lotion - En lätt och "vanlig" lotion, helt okej, skulle kunna tänka mig att köpa den.
Aloe bath gelée - Inte en duschkräm, utan verkligen en knallgrön duschgelé. Trevlig konsistens, men tyvärr inte en doft som jag trivs med, den luktade mest tvål.

Det som var absolut bäst var dock att jag fick möjligheten att testa produkterna hemma i lugn och ro. Generöst och kaxigt av företaget. Sämst var att de officiella miljömärkningarna saknas.

Bilderna visar min stora Aloe Vera som jag haft i många år och några sticklingar från den.

Köra rally på nattenSom utlovat kommer här några bilder från lördagens veteranbilsrally med nattstart. Det var ett riktigt trevligt arrangemang! Det enda som var trist var att vi inte tänkte på att vi hade kunnat bjuda in sällskap som passagerare. Det får vi allt göra vid ett annat tillfälle. Däremot träffade vi många nya och gamla bekanta i andra bilar :)

Starten var "flygande" varefter man skulle åka runt i stan för att finna fyra lätta kontroller. Eftersom man fick ta dem i egen ordning mötte man fina bilar lite här och var. Dagtid brukar turerna inte gå via stan av praktiska skäl, så det var en extra bonus med den färdvägen.

Avslutningsvis blev det samling med fika och prisutdelning. Hade vi vetat att ansjovis ingår i slottsstek hade vi legat bättre till...

Sommarkänslor!

Har haft välbehövligt lugn helg. Oväntat var när vi av en händelse hamnade hos det fina paret på bilden när vi var på kvällspromenad. Vips åkte vin och öl fram, vi satt och pratade och hade trevligt på deras fina uteplats. Sommarkänslor!

Lördag morgon skuttade jag upp och gjorde det sista arbetet inför min långa sommarledighet, ekonomisk prognos för "mina" avtal. Under dagen åkte en liten pool och vattenspridare fram, vi umgicks med vänner, bjöd på spontanlunch och bara hade det fint. Sommarkänslor!

På kvällen deltog jag och mannen i natt-veteranbilsrally där både släkt och vänner också var med. Det var riktigt roligt, ett separat inlägg är det värt någon dag snart. Hur som helst bjöd det på sommarkänslor!

Idag har vi bara slöat hela dagen, haft lite besök och hälsat på andra lite, tagit dagen som den kommit. Helt enkelt en dag med sommarkänslor :)

Ett rum med utsiktNybygge med lantromantik


Fina M i väntan på "Pricken"


Mattan är gigantisk och hittades i ladugården


Nybyggt hus...


...med gammal ladugård.

Här är fler bilder hemifrån Anna. En plats där axlarna sjunker ner. Hemmet är inrett i romantisk stil med väl tilltagna utrymmen för gäster och god mat. Skafferiet är en dröm...

Det jag tycker allra bäst om med gården är att Anna får plats för sitt stora växt- och trädgårdsintresse och att det nya huset passar perfekt in på den gamla tomten. Där fanns ett tidigare hus som brann ned. Idag kan man vid första anblick inte ana att det nya huset inte är ursprungligt!

Mina bilder, publicerade med tillstånd av Anna och M. "Pricken" sa ingenting...

Trädgårdsromantik


Vackra tulpaner


Del av en underbar oas med trädgårdgrupp och odlingar vid ladugårdsväggen
Krukplantering som jag räddade inköpet för


En av flera fina odlingsbäddar

Sommaren är här! Det är rent av en värmebölja som överraskat oss. Plötsligt har vattenslang, cyklar och olika burkar fyllda med vatten intagit gräsplätten på gården.

Ute växer gräsmattan som ogräs. Eller om det är ogräset som växer mest kanske... Sönerna har haft skolavslutning och jag har påbörjat min långa sommarledighet.

Även annat växer. Bilderna visar hur fint det är hos Anna, precis innan tulpanerna blir överväxta. Notera de fina odlingsbänkarna, speciellt hörnen...

Mina bilder publicerade med tillstånd av Anna

Första små stegen

De första små stegen mot sommar har tagits. Förändringens vindar fläktar.

Ljuva sommarkvällar börjar ge sig till kännas. Studenternas tid är här.

Ingen tv behövs när man tillsammans med släktingar kan sitta i tre timmar och titta på när en grävskopa gräver loss en traktor nedsjunken i myrmark.

Mitt i allt detta har jag också besökt ett traktormuseum. Mer intressant än många kanske tror!

Den norrländska stranden

Det är inte bara skogen norrut jag gillar! Den här stranden är ett av mina smultronställen. Här har jag fiskat, simmat och badat, lekt, tittat på småfiskar i stim, hårspännen (trollsländor) och sett skyfall.

Faktiskt gillade jag denna plats så mycket redan som barn att jag hittade på ett namn som fortfarande finns kvar: Slottet!

Denna helg var det rysligt kallt och nästan bara regn. Lillasyster gick om kring en kort stund på kanten i baddräkt, men ångrade sig snabbt. Själv lyckades jag trotsa kylan och i varje fall tvätta av mig och tvätta håret.

Det bästa är att se skiftningar i vattnet under dygnet och mellan olika dagar. Och att vi fick bo i det lilla huset bara två steg från strandkanten! Underbart!

Den norrländska skogenDen norrländska skogen charmar mig varje gång jag kommer dit. Det karga. Tallskogen med sandjord. Mindre undervegitation. Tanken på blåbär och hjortron (snottran).

I helgen var jag i norra delarna av landet; besökte släkt och vänner, åt gott och fick vara med på en dophögtid. Även människornas norrländska mentalitet charmar. Det är rakt på sak, okonstlat och lugnt. Allt är som det brukar vara, tiden står stilla samtidigt som det händer mycket.

HomeRiver *

Pyssel, skapande, ekologiskt, barn och familj.

RSS 2.0