Precis vad jag behövde!Tänk att jag fick precis vad jag behövde i julklapp!

Ibland är den minst väntade och enkla presenten den bästa. Till exempel uppskattade jag dessa tygklädda rullar väldigt mycket. Dem ska jag använda för att rulla fina dukar på. För säkerhets skull ska jag se om jag dessutom kan komplettera med syrafritt silkepapper mellan.

Hos oss kommer Jultomten med paket just från honom, inte från andra. De senaste åren har han kommit när vi har varit ute och grillat korv, så även i år. Denna gång innehåll tomtens paket pyssel som vi sedan gjorde juldekorationer av. På bilden tittar Lillasyster på sitt paket.

Den fina hunden var också med och firade jul och fick självklart även egna julklappar :)

Litet bokregnHär är en liten hög lästa böcker av helt olika karaktär.

Askungar är en sån där deckare som föräldrar ryser av. En förälder blir kvar på tågstationen vid ett tillfälligt stopp men hinner ikapp tåget med hjälp av taxi. Vid slutdestinationen visar det sig ändå att barnet är borta! Boken följer ganska klassiskt deckarmanér med arbete kring fallet, snabba vändningar och olika personporträtt. Sannolikheten att jag läser de två uppföljarna är stor! Lite roligt var att flera personer var beskrivna ordentligt utanför normaliteten och att olika familjekonstellationer togs upp.

Baddaren var helt annorlunda än vad jag hade tänkt mig. Fördomar kring en känd person kan det sammanfattas... Hur som helst var boken en liten må-bra roman, lättläst men ibland både rolig och tänkvärd. Inget riktig djup men ändå rätt djärv och ocensurerad delvis.

Sanningens svärd
testade jag att läsa på rekommendation av vännen M. Visst gillar jag fantasy - så även denna bok. Inledningsvis tyckte jag att boken var väl enkel och lätt läst, men den fick mer spänning och karaktär ju längre jag läste. Visserligen var boken roande för sig, men det är tydligt att den tillhör en lång serie. Så pass lång att jag är tveksam till att kasta mig in i den. Men vi får se - tvåan har redan landat i "att-läsa-högen" ;)

Olsson, Kristina. Askungar.
Hamberg, Emma. Baddaren.
Goodkind, Terry. Sanningens svärd 1 - Sökaren.

Huvudfotingar på jobbetDe här tjusiga figurerna ritade min dotter när hon besökte mig på arbetet. Söööta va?

Inrutad shoppingTack vare snabba och bra tips från vänner fick jag tag på ett nitbälte precis när jag ville ha ett. Passade perfekt till mina nya utsvängda jeans :)

Årets julmarknad

Visst blev det både karusell och karamell på årets julmarknad :)

En dag besökte jag marknaden med Lillasyster och en dag med Mellanbror. Vi tittade på alla saker, lekte och tittade på människor. Lite små inköp blev det också: Kretsloppshusets lingonglögg, mesost, tunnbröd och en saffranslängd.

HomeRiver *

Pyssel, skapande, ekologiskt, barn och familj.

RSS 2.0