Valstugor i regnJag är en sådan där som går långa omvägar för att slippa bli påhoppad av valpropaganda. Vanligtvis. Men när jag gick förbi valstugorna i störtregn och med gott om tid fick jag infallet att utmana dem och mig själv. Sagt och gjort. Jag gick in i varenda en och bad att få sammanfattande riksmaterial.

Det var lättare att rösta förr då partierna i första hand stod för sin ideologi. Nu finns det plötsligt partier "på fel sida" som känns helt rätt! Därför har jag nu lusläst både informationsmaterial och partiprogram och har i varje fall klart kunnat utesluta många partier. I princip vet jag vad jag tänker rösta på.

Välj du också, det finns en hel del material på nätet. Huvudsaken tycker jag är att lämna en röst. Hellre blank röst än att inte rösta. Trots allt är det en förmån och i vårt land fungerar dessutom valen utan större smärtor.

Partitesterna på nätet rekommenderar jag däremot inte. Hu, vad fel det blev när jag testade!!


Kommentarer
Tant Grön

Ja jag råkade också göra ett valtest på nätet igår och har ännu inte riktigt hämtat mig från restultatet. jag får nog göra som du och besöka valstugorna. :)

2010-09-01 @ 21:19:19
URL: http://tantgroen.blogspot.com/
Cecilia Nyström

Borde nog egentligen också söka lite mer info om partierna, men du vet.... latmasken... Har i varje fall bestämt var jag lägger min röst och jag tycker som du, man ska utnyttja sin röst även om den lämnas blank.

2010-09-01 @ 21:42:53
URL: http://pippilula.blogspot.com
metamorphosis

Men visst är det svårt detta valet?! Vette tusan hur det kommer att sluta, men rösta, DET ska jag!

2010-09-02 @ 21:35:13
URL: http://metamorphosis.blogg.se/
HomeRiver

Bra att ni tänker utnyttja rättigheten och möjligheten att rösta! Oavsett vad.

2010-09-03 @ 20:24:11
URL: http://homeriver.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

HomeRiver *

Pyssel, skapande, ekologiskt, barn och familj.

RSS 2.0