Västra hamnen, Malmö


Turning Torso












I ett blåsigt, dimmigt och småduggigt väder har jag besökt Västra hamnen i Malmö. Det är säkert helt underbart där en solig sommarkväll. Men vid mitt besök var det ruggigt.

Det var ändå riktigt kul att se den arkitektur som jag sett i så många bilder och magasin tidigare (Bo01 och Turning Torso). Men det jag fastnade allra mest för var inte husen, utan trädgårdarna. Vilka höga gräs, slingrande stigar, små vattenfall och gigantiska planteringskrukor!

En konstig sak var att det inte var några människor i Västra hamnen. Nog för att det var dagtid en regnig vardag, men några borde väl vara där? Sen uppstod ett problem. Jag hittade ingen toalett. Smart nog tittade jag på kartan och kom fram till att högskolan är en offentlig lokal med toaletter. På så vis fick jag ett oplanerat men trevlig besök där också!

I övrigt har Malmö visat upp sig för mig som kontrasternas stad. I Västra hamnen trängs tjusiga bostäder med gamla varvsbyggnader och rivningshus. I stan blandas gamla hus med nya, grävskopor med vägar osv. Vatten, asfalt och kullersten varvas.

Precis som i Stockholm finns det en fin ekoguide för Malmö. Härligt. Av miljöskäl är en del av lokalbussarna dessutom gasdrivna.

En annan positiv sak med Malmö var att jag fick ett fantastiskt bra bemötande och service på de ställen jag besökte, och allra bäst på turistbyrån, flygbussen, hotellet och Twilfitbutiken.

Monster på väggarna


Minsta monstret


Mellanbrors äppelmonster


Storebrors spindel

Nu är Novemberlovet här, eller Halloweenlovet som Mellanbror kallar det.

Och Halloween är det mest överallt i vårt hus. Det är monster, spindlar, fladdermöss och annat lite var stans.

På promenad i Malmö




Det fanns vare sig tid eller intresse för shopping vid denna resa till Malmö. Det jag gjorde mest var att arbeta, och det gick riktigt bra! Men jag gick ändå igenom de största shoppingstråken i Malmö för att se hur det såg ut. Malmö verkar vara en riktigt trevlig shoppingstad där stora affärsområden ligger nära så att man kan handla effektivt :)

Några butiker hann jag i varje fall med. Bland annat Liebling som har en butiksblogg.

Mindre bra gick resandet... På vägen till Malmö fick jag grymt ont i öronen eftersom jag är förkyld. Extra otrevligt eftersom jag var tvungen att byta flyg på Arlanda.

Men det var ingenting jämfört med hemresan. Först var flygbussen sen. Tack och lov var jag i mycket god tid. Till ingen nytta. Plötsligt blev flyget inställt.

SAS ordnade bussresa till Köpenhamn och flyg därifrån till Arlanda. Men då skulle jag ändå missa mitt anslutningsflyg. Så efter en del diskussion blev jag kvar på ett sunkigt flygplatshotell i Malmö. Det var skönt att slippa åka omkring "i onödan" men mindre roligt att komma hem och ta helg från jobbet vid lunch på en lördag...

Tack och lov att det fanns plats och att allt funkade idag, det var nämligen proppfullt med höstlovsfirare och ensamåkande barn på flyget. Jag testade också "flygplansöronproppar" och det fungerade ganska bra, det gjorde inte lika ont.

Grymt skönt att vara hemma igen ivarje fall :)

Mer från Malmö imorgon...

En knastrande låda



Jag har länge letat efter en knäckebrödslåda och var bland annat på jakt i Dalarna i somras. Egentligen var jag ute efter en för liggande skivor, men dagens fynd (100:- rabatt) känns som en bra kompromiss.

I denna fina bambulåda ryms ett litet paket knäckebröd. Jag gillar känslan av trä och att den (så klart) går att stänga...

Knäckebrödslåda, Cult Design.

Att sova borta


Storebror i tekning (gröna kläder).


Tack för god match!


Ismaskinen är gillad av de flesta barn :)


Mellanbror läser mest, men hejar också!

En stor helg för familjen. Storebror sov borta för första gången själv på ett hockeyläger. Tidigare har han bara sovit hos kompisar eller släkt. Helgen inleddes med en träningsmatch som vi alla övriga var med och tittade på.

Lillasyster sov borta för första gången i sitt liv utan mamma och/eller pappa!

Mellanbror fick däremot följa på 50-årsfest och därefter få full uppmärksamhet med att vara helt ensamt barn hemma på morgonen! Mysigt :)

Vampire Diaries



Trodde inte att jag skulle läsa en bok om vampyrer. Jag brukar inte titta på vampyrfilmer heller.

Boken var oväntat bra! Det som störde var att den utspelade sig i high school-miljö och antagligen riktar sig till tonåringar. Vampyrdelen kändes däremot riktigt okej!! Det var rätt underhållande trots allt, tror att jag måste läsa nästa bok. Och kanske till och med titta lite på tv-serien...

L.J. Smith. The Vampire Diaries. Dubbelbok: Uppvaknandet och Kampen.
Bokus.

Ljusgula väggar



Vad gör barn när de sover egentligen? Det kan man undra när man ser hur smutsigt och slitet det blir på väggarna runt pojkarnas sängar. Svårt att tro att det är så pass nyrenoverat. Tur att de inte pillat på tapetskarvar i varje fall...

Idag har jag gjort ett ryck och bättrat på där det behövs. Det blev betydligt fräschare :)

Att bada i guld


Till pojkarna är det roligt att hitta badjox som inte är rosa. Denna guldgnistrande bubbelbit var perfekt. Doftar lite apelsin.

Enda nackdelen är att det guldglitter lite var stans i huset nu...

Bubbelbit Sunny Side, Lush.

Grisen som ville flyga


Lilla grisen flyger! med Teater Spektaklet var en riktigt bra barnteater!

Premiär för mig att gå på barnteater med Lillasyster, även om hon tidigare gått på andra föreställningar med förskolan. Precis när Lillasyster började tappa koncentrationen smått blev det full aktivitet tills hela föreställningen var över.

Snygg rekvisita, härliga sånger och en klassisk berättelse där grisen träffar många andra djur, men ingen som kan lära den att flyga. Men själklart löser sig även det till slut.

Tydlig historia med repetition och kända djur gjorde detta till en perfekt historia för de minsta. Men även Mellanbror godkände föreställningen!

Det börjar spöka





Hela kvällen gick i pysslandets tecken. Pojkarna har redan börja dekorera till spökhögtiden!

Undrar hur rädda vi blir innan de är färdiga?

Box 21



Precis som den tidigare boken var även denna otäck. Det otäcka är framför allt att de här böckerna är verkighetsbaserade och bygger på journalistiskt underlag. Det ger en extra dimension...

Jag gillade i varje fall boken och upplägget. Spännande och lärolik.

Box 21. Anders Roslund & Börge Hellström.
Tidigare lästa bok av samma författare: Odjuret.
Bokus.

Höstdimman som hindrar



Det var fantastiskt vackert på vår gård idag.

Sista färgexplosionen innan kylan kommer på allvar.

Extra glad att vara hemma är jag när jag tänker på alla som blivit hindrade i sina resor. Dimman som skymtar stoppar flygen och löven gör tågbanorna hala. Hoppas det går bra att resa på måndag när det är dags för min nästa resa.

Mörkermannen



Helt enkelt en bra deckare i klassisk miljö!

Jag tycker att Lindell gör en snygg övergång från att flytta fokus på polisen Cato till Marian som tydligen helt ska bli huvudperson i nästa bok. Det ser jag fram emot.

Lindell, Unni. Mörkermannen.
Tidigare läst av samma författare: Ormbäraren, Rödluvan, Drömfångaren, Sorgmantel, Nattsystern, Orkestergraven, Honungsfällan och Esmeralda (suverän barnbok). Unni Lindell & Fredrik Skvalan. Mystiska Milla och spökskolan. Mystiska Milla och sjustjärnan.

Mat på väg



Den förbokade trerättersmenyn på SJ är riktigt bra. En hel del smak, fräscht och ordentligt varm varmrätt.

Nackdelen skulle väl kunna vara att man hinner få samma rätt flera gånger om man reser ofta trots att det är några olika rätter som roterar.

Tomatsallad med hyvlad parmesan och wasabivinegrette, pestobakad lax med nudelsallad, chokladfudge med mint.

Av bark och småprylar







Enda sedan jag var barn har jag fascinerats av denna tavla. Faktiskt åkte vi till och med lokalbuss enbart för att titta på tavlan med skolan vid något tillfälle.

Den är gjord av näver och småprylar, som metallklockor m.m.

Konstverk, Einar Hagnestad.

Dubbla signaler





Dubbla signaler hemma hos lilla e. Två ytterdörrar, två ringsignaler.

Och i köket finns denna originaldetalj där man ser vilken dörrklocka som ringer. Öppna på 2:an!

HomeRiver *

Pyssel, skapande, ekologiskt, barn och familj.

RSS 2.0