Att vakna med solen


Inte för att det är mycket till sol nu, men jag tycker om att vakna med solen!

Jag är med och försöker bli testfamilj för Philips Wake-up Light på Barnshoppingbloggen. Kanske skulle den kunna hjälpa oss att hitta solen även på vintern?!

Om vi får vara med kommer flera inlägg framöver om hur vi upplever den nya väckarklockan!

Draktränarens kalasJag önskar alla vänner och bloggare en fin och lugn adventstid! Vår advent började med att Storebror fick tända första ljuset i kyrkans adventsfirande. Stort att göra det inför alla besökare!

I helgen har Mellanbror haft barnkalas. För första gången köpte jag ett färdigt paket för temakalas. Tack för tips till Livet på min pinne! Temat var Draktränaren. Riktigt fina saker ingick och enkelt var det. I och med detta la jag också ned mer pengar på ett kalas än vad jag brukar, men det är kanske försvarbart eftersom pojkarnas barnkalasande antagligen snart blir övergivet för "coolare" aktiviteter.

Kalasprylar, Kalaspinglan.

Glädje och sorg


Idag har vi flaggat och firat Mellanbrors födelsedag. En klurig filur som blev extra glad för kamera och legokalender. På skolan arbetar han hårt med att "tämja en ovän". Mellanbror leker med pojken i fråga, och för att "ovännen" ska bli ännu snällare och glad är han bjuden på barnkalaset på fredag. Underbara lilla vän!


En äldre släkting finns inte hos oss mer. En förebild med värderingar från en annan tid. En trogen vän och vår egen hustomte. Vi kommer att minnas dig!

Smeden och stjärnanDet här är en mindre känd liten saga av Tolkien. Men riktigt fin. Min snart 8-åring tyckte att sagan var bra, men med mycket text. Eftersom han är väldigt läsvan skulle jag tro att den i första hand passar äldre barn än så. Eller - självklart - vuxna!

Till skillnad från de flesta Tolkien-böcker utspelar sig denna i en "vanlig" by, inte i hans vanliga litterära värld. Älvor och andra fantasier finns det ändå. Vad jag förstår finns boken inte i nytryck, utan det är antikvariat som gäller. Däremot finns den aktuell som ljudbok.

J.R.R. Tolkien. Sagan om smeden och stjärnan.

Långklänningar och utmärkelserIbland får man chansen att delta i mer ovanliga tilldragelser.

Med utmärkelser och pris, stråkkvartetter, trumpeter och salut, operasång och tal.

Mest givande var ändå att titta på alla vackra långklänningar! Och att vara stolt anhörig såklart ;)

Att dricka solMin nya favorit.

Det finns många "fina" juicemärken, men den här är godast!

Ett minus för att den inte är ekologisk dock.

Ica, opastöriserad juice.

Julens etiketterNu är det dags. Om du inte har prenumeration på julklappsetiketterna med stor nostalgi är det tid för att beställa!

Sven Nordqvist är årets illustratör och gör det precis så bra som man skulle kunna förvänta sig. Bidra till julinsamlingen samtidigt som både paket och julkort blir fina genom att beställa på Röda korsets hemsida.

Pressbild från Röda Korset.

Kött hela nattenDet blev en galet sen kväll tidigare i veckan. Först jobb. Sen styrelsemöte. Sen skära och packa kött. Tillsist fanns det möjlighet att sova.

Det var det värt. För oj vad härligt att ha frysen fylld!

På snöfärd till far


Lillasyster fick åka "bob" till min far idag. Där blev det tårta, vattenfärg, brädspel, lego och bad.
Härligt med all snö. Lite osmart att vi gick så sent att det redan hunni bli mörkt. Trots det lyckades jag få se ett rådjur längs vägen :)

När vi sen skulle ta bilen hem protesterade Lillasyster. Hon ville minsann åka lika hem. Inte bil!!

Eftersom klockan var långt efter läggdags det får bli på en utflykt en annan dag...

Jag vann en kamera!

Vilken överrakning! Jag fick avi om att hämta ut ett okänt paket. Det var mycket mystiskt då jag inte hade beställt något någonstans.

Det visade sig vara en kamera som jag vunnit i en tidningstävling!

H * E * M * L * I * G * T.
Obs - skvallra inte! Kameran ska Mellanbror få i födelsedagspresent...

Kamera, Canon PowerShot A490.

Hej mitt vinterland!


Storebror bad mig föreviga de stora tallarna som solnedgången lyste på så fint. Så här är de.


I två dagar har Storebror varit ute mest hela tiden och skottat och skottat. Vi ska få den största snöhögen på vår gård, så det gäller att ta snö från hela uppfarten, hela gården och dra in från vägen...

När högen hade växt lite plockade Storebror fram slalomskidorna och provåkte!

Tack, jag promenerar

Tack för era synpunkter både på och utanför bloggen i går. Skorna blir kvar och jag har nöjd använt dem idag.

Förutom era råd var en annan avgörade faktor att skorna är sköna också :)

Modehjälp efterlyses för stövlarOkej alla modeentusiaster (och andra), här kommer en utmaning till er!

Jag har köpt dessa högre stövlar på öppet köp. Ska jag behålla dem eller ej?

Och med vilken motivering? Det jag är lite orolig för är om de slutar där min vad är bredast, för det vill jag inte. Men jag kan inte ens bedöma själv var det är... Och är längden bra i övrigt?

För att det skulle synas bra tog jag gröna tights. Mellanbror hjälpte till att fota och gillade grodbenen skarpt.

Igelkottens elegans


Ett riktigt litet fynd!

Jag hade inte allt för höga förväntningar på denna bok som jag snabbt plockade ur topplistan på PocketShop. Men skenet bedrar. Denna lilla bok är klurig och intelligent och skriven med ett fint språk. Jag fascineras alltid när böcker utspelar sig på en enda plats (eller i princip på en plats, se även tidigare inlägg), i detta fall i en portuppgång där huvudpersonen arbetar som portvakt.

Innehållet i boken handlar också just om att skenet bedrar och att personer kan vara annorlunda än vad man tror. Till och med att man kan styra hur man blir uppfattad.

Djupet kommer från de filosofiska bottnarna. Ju mer jag tänker på boken, desto mer djup och originalitet kommer jag på. Som bara kärleken mellan ett "äldre" par, flickan med självmordstankar vilken blir vän med en japan - och framför allt slutet! En kost att få till den varianten trovärdig!

Igelkottens elegans, Muriel Barbery.
Bokus.

Edward Finnigans upprättelse


Roslund & Hellström lämnar mer utrymme till den påhittade historien än till verkligheten i denna bok jämfört med de tidigare. Det verklighetsbaserade och journalistiska finns kvar men boken vinner på att handlingen får mer plats.

Boken handlar om dödsstraff och författarna visar upp en klurig berättelse. En riktigt bra bok! Det är bara för mig att beställa uppföljarna...

Edward Finnigans upprättelse. Anders Roslund & Börge Hellström.
Tidigare läst av samma författare: Odjuret, Box 21.
Bokus.

Ett litet bad

Idag var vi till ett litet traditionellt badhus med två rektangulära bassänger. En för simning och lek för de större, och en barnbassäng. Vi var där tillsammans med en annan familj och alla barnen roade sig ordentligt men visade också upp sin simförmåga.

Härligt att det finns enkla, charmiga anläggningar kvar dit det dessutom är överkomligt pris för att gå in. Det behövs som ett alternativ till de stora baden även om de också lockar förstås (se exempel besöket i en annan stad i tidigare inlägg).

I och med detta är årets Novemberlov över och vi är redo för vardag igen!

I kväll tänder vi ljus

I kväll har vi till kyrkogården och tänt ljus.

Jag minns fina, glada stunder från förr.

Lyckan, kärleken och meningen med livetDet här var en lättsmält fin berättelse som var härlig för stunden men inte kommer att ge något bestående intryck. Jag gillade dock yoga-aspekterna av boken och att den har en verklighetsbaserad bakgrund.

Jag brukar fascineras av böcker som utspelar sig i en liten miljö. Den här boken vann i stället på att den utspelar sig i flera helt olika miljöer! Det jag tycker var bäst skrivet var nog personporträtten av alla de människor huvudpersonen träffar på under sitt år i jakten på lyckan, kärleken och meningen med livet.

Eftersom jag antagligen inte kommer iväg på bio och ser filmen är jag glad att ha läst boken bakom istället.
Blir intressant att höra vad Lilla e tycker om boken eftersom jag rekommenderat den till henne...

Gilbert, Elizabeth. Lyckan, kärleken och meningen med livet.
Bokus.

ParadisbadetMellanbror har haft kompisen som bor i en annan stad på besök större delen av lovet. Det är spännande med vänner som bor långt borta, nästan som i en annan värld.

Jag och pojkarna tog med kompisen och en annan familj på till Paradisbadet i Örnsköldsvik en dag på lovet. Det är ett trevligt badhus tycker jag. Både klassiskt med simbassäng, läktare, svikter och samtidigt äventyrligt med vattenbanor, strömmar och utebad. Det var en rolig dag, men ingen avslappning att hålla koll på tre mer eller mindre simkunniga barn bland många lovlediga familjer.

Tips: Ta med egna hänglås.
I övrigt bjuder Statoil på bra service, erbjuder korv mm och det finns även toalett. Ute på Max finns lekställning med rutschkana för något större barn.

Gammal bild på Mellanbror i badet.

Lite roar - lek med lådor

Lillasyster busar med kusin K.

Lådor och lite storlego (duplo) räcker långt!

Äta ögon

Storebror ordnade en liten Halloweenfest mitt på dagen.

Pyssel och "Heffaklumpen firar Halloween", ögon (mazariner med pyntgelé) och trolldryck (Vira Blåtira) stod på menyn.

Ballonger, Butterick's.

Dino som vakthundHemma hos vissa är det en dinosaurie som vaktar eldstaden :)

HomeRiver *

Pyssel, skapande, ekologiskt, barn och familj.

RSS 2.0