Virjayoga & Vinyasa Flow Yoga


Två för mig nya yogaformer har testats under mars.

Vinyasa Flow Yoga testade jag på gym och den gav kanske inte samma mentala träning som annan yoga jag testat. Men det var en del övningar som jag inte gjort förrut som kändes riktig bra. Och det var en rejäl träning för magen... Eftersom instruktörenpratade engelska blev det dessutom en språkövning :)

Viryayoga är en dynamisk yogaform framtagen i Sverige av Josephine Selander. Yogaformen är inspirerad av Ashtanga-yogans andning och kraftfullhet, Hathayogans många roliga yoga-positioner och Anusarayogans teknik och filosofi. Den sägs vara anpassad mer till västerländska kroppar. Jag hade en kanonbra tränare och viryayogan var bra och rolig. Detta förstärktes av att träningarna var tidigt på morgonen i liten grupp i ett brasrum...

Ingegerd Möller


Vinterled, 1992. Olja på duk, 114x99 cm.


Hjärtat i gräset, kruståtel, 1990. Vävnad.


Hösthändelse, 2002. Vävnad, 65x88 cm.


Blåsippor, 1960-tal. Olja på trä, 25x36 cm.


Linnés kofta, 1990. Virkning, 97x190 cm.

Underbart med fjällinspirerad konst. Jag är svag för korsen som markerar leder...

Dessutom gillar jag konst i och på olika material som gamla skärbrädor, garn, duk, gräs osv.

En utställning för mig helt enkelt. När vi var med på vernissagen passade dessutom Mellanbror på att charma både besökare och representanter för konstföreningen. Så visst passar konstutställningar för barn också :)

Ingegerd Möller - I naturens rum, Jamtli 27 februari - 23 maj 2010.
Bilder från Ingegerd Möller, Waldemaruddes utställningskatalog nr 70:03. 

Videkissar och påskrisTovade ullbollar agerar videungar.

Storebror valde färgkombinationen på det lilla påskriset ute.

Eko på BodyShopRoligt att BodyShop äntligen har en miljömärkt produktserie. EcoCert. Det var en av mina favoritbutiker tidigare och detta kan vara ett första steg på vägen tillbaka.

Samtidigt stärker det misstanken att affären tidigare använt sin miljövänliga image just i reklamsyfte. Och varför innehåller krämen helt galet många ingredienser?

Jag tycker inte alls om krämer där man stoppar ner fingrarna, så tub eller pumpflaska är avgörande för mig. Däremot var denna flaska sannerligen inte snygg :(

Nutriganics Smooting Night Cream, The Body Shop.

Sveriges historia

Jag ser fram emot TV4:s storsatsning på program om Sveriges historia.

Start i slutet av april.

Programledare är Martin Timell och Dick Harrison. Samarbete med Norstedts förlag och Historiska museet. 

Nya tiderJa, då är det nya tider. Sommartid.

Skönt för mig som vaknat alldeles för tidigt i ett antal veckor på grund av morgonljuset...

Klockan har min pappa gjort av farfars gamla hyvelbänk. Om jag kommer ihåg rätt var det tyvärr spikar i virket, inte så bra för maskinerna...

Hallen är renoverad

FÖRE:


EFTER:


FÖRE:


EFTER:

Byrå, samma som i tidigare inlägg.


Fem blad målade med pensel. Mall inspirerad av ett grytunderlägg från Plutoprodukter. Ramar och passepartout: Gallerix

FÖRE:

EFTER:

Spegel: Mio
Byrå: Jysk
Klädhängare: egentillverkad med krokar från IKEA
Långkofta som skymtar: Flash

EFTER:
 
Taklampa (med 3 spots): Markslöjd

Okej, det fattas lite småsaker, men nu måste ni ändå få se hur vår hall blev!

Ett stort tack till alla som gav mig tips i tidigare inlägg. Det betydde jättemycket för mig!

Det jag är extra glad för är att jag otraditionellt vågade lägga två olika golv och att jag målade sidan av trappen vit. Det sämsta var förstås vattenskadan som låg bakom renoveringen och att det tog galet lång tid för hantverkarna att bli klara. Tack vare pappas insatser blev det till sist ett bra slutresultat :)

Innerdörrarna målade jag vita. Det blev en helt okej lösning tills husets samtliga innerdörrar byts längre fram. Då drömmer jag också om att dörren rakt fram ska få ett fönster.

Det som fattas är en rund och annorlunda pall (vid spegeln), några lampor och eventuellt en rund matta. Vi håller också på att testa krokarna. Kanske blir det fler, kanske färre, kanske en annan variant. Kanske en klädbetjänt. Ytterdörren får bli utbytt när det är varmare ute (alternativt vitmålas och vara kvar ett tag till).

En lite rolig sak var när jag letade efter rätt grå nyans till väggarna. När jag tittat, letat och funderat kändes det som om jag hade gjort det här förut. Och det hade jag - rätt färg fanns på väggarna i rummet som angränsar till hallen!!

Bonus som gör mycket för känslan är att vi tog bort halkskydden i trappan och pappa slipade och lackade försiktigt om trappstegen.

Lite övriga kommentarer till läsarnas kommentarer...
Japp, grått på väggarna och (delvis) vitt på trappen köpte jag. Det blev inget klinkergolv innanför dörren, men tack vare förslaget kom jag på idéen med två olika golv :)

Flera tipsade om fler lampor, och det var uppenbart även tidigare, så det har jag tagit åt mig. Men jag vill köpa de lampor som jag verkligen vill ha, därför är det en vägglampa och en lampa på byrå som fortfarande fattas. Jag fick tips om att göra en tavelvägg med tavlor med svarta ramar. Det inspirerade mig till att sätta upp pappa-barnfotona med silverramar. Ett för varje barn.

Feng Shui-tipsen var svåra. Men en del har jag tagit till mig. Ett tips var att ta bort byrån. Men jag bestämde att den ska vara kvar eftersom det är en personlig favorit och för att den rymmer massor... Jag la ner lite extra kraft på väggen rakt fram tack vare Feng Shui- tankarna och har också belysning riktad mot den väggen. Jag vet... yttersta byrån borde vara rundad. Men jag hade ingen annan med många fack för vantar, och ett eventuellt inköp får vänta. En rolig, annorlunda pall står högre upp på önskelistan :)

Vinylmatta: Tarkett Extra, Kiruma Antracit
Trägolv: Ek trestav, Välinge Innovation
Tapet: Ingen. Blev en "återställarväv" istället.
Väggfärg: Flügger Flutex 7S, Stormy Grey 4
Färg till snickerier: Beckers, Elegant Aqua lackfärg. Vit respektive grå Matilda 1001.

Earth hourIkväll vill jag inte se några bloggare eller kommentarer här.

Och inga vänner på Facebook.

Punkt slut.

Redo för vårenDå är det bara att vänta på våren!

Löparskor: Asics Gel Trabuco 12 wr, Gå & Löpkliniken.

Hitta vilseVarsågod. Till den som vill ha.

Inte vet jag vem som lämnat gamla kartor över vår lilla stad på bordet på jobbet. Det tog några dagar innan jag såg att det var något värdefullt.

Men när jag såg de gamla kartorna tog jag dem direkt! Ett riktigt fynd!

Tyvärr står det inget årtal, men uppenbarligen har det hänt mycket sedan dess...

Mjuka pennorVilken upptäkt. Storebror har börjat slarva med handstilen. Han som kan skriva "finast av alla" egentligen. Han kom fram till att förut skrev han mycket hårdare bokstäver och att det var därför det blev finare då.

- Aha, tänkte jag och tog fram skisspennorna i olika hårdhetsgrader. Och se, han testade själv fram den absolut mjukaste pennan och genast gick det så mycket lättare att skriva fint igen :)

Det är både roligt och jobbigt att vara drygt 2½ år som Lillasyster.

Man kan nästan allt, och samtidigt inget.
Man kan prata massor, och samtidigt inte tillräckligt.

Men det är väldigt spännande att upptäcka världen och utforska nya färdigheter :)

BrevöppningVissa dagar är det roligare än andra att öppna posten.

Roligt att mina nya symärken från Mina Namnband kom samma dag som min bloggvinst från Familjen i Uttran.

Jag har varit nöjd med mina tidigare symärken också, men jag har upptäkt att jag oftast viker dem så att bara symbolen syns. Då måste den vara bra från alla håll. En stjärna blir perfekt. Även om utomjordingen som barnen valde till den tidigare varianten kanske var roligare. Men den fick alltid vara på sned...

Sminkväskan som jag vunnit var superfin!! Stort tack igen. Ida poängterade att det är en prototyp. Hur bra blir då den färdiga produkten undrar jag!? Mycket välsytt med små detaljer som det lilla extra. Alldeles lagom storlek och väskan står bra om man packar in lite saker i den. Om jag ska ge förbättringsförslag är det i så fall att välja en något mindre grov dragkedja.

Bland det bästa är ändå återbruket av gamla broderier! Så tråkigt när de bara ligger på loppis och är betraktade som skräp. Så mycket arbete som är nedlagt. Charmigast var paketet! Mycket fint och omsorgsfullt inslaget med personligt brev till mig :)

DatorVår nya dator. Cool. Eftersom den lyser. Och har väggar av "glas" så att man kan se in i den.

Men det är förstås inte utsidan, utan processorn och insidan som är det viktiga egentligen...

Loka Kanarp på Kulturhuset
Marie José av Belgien.

Katarina den stora.

Memmie.

Alexandra Kollontay, rysk radikalfeminist och revolutionär.


Pärlor och Patroner, Loka Kanarp.

Kulturhuset är alldeles underbart att bara svänga in på en kort (eller lång) stund.

Precis som vid tidigare besök passade jag på att titta "upp". Denna gång såg jag speciellt installationen av massor med vindspel. Precis när jag passerade plingade några till. Är det något som blåser på vindspelen eller var det slumpen?

Denna gång tittade jag speciellt på Loka Kanarps utställning, Från salong till barrikad. När jag först svepte förbi såg det inte så märkvärdigt ut, massor av små tusch- och akvarellbilder. Sen började jag titta och läsa... och blev kvar ett bra tag. En vägg var fylld med svartvita miniserier i tusch där varje berättade ett kvinnoöde i bara fyra bilder. Fantastisk idé och fascinerande livsbeskrivningar. Väggen mittemot bjöd på bilder i tusch och akvarell. Det var dem jag gillade allra bäst. Kanske var bilderna inte helt "skolade", men jag älskade dem!

Det här med att superkort berätta om olika personer tycker jag var en klockren idé. På vägen ut köpte jag därför Kanarps bok "Pärlor och patroner". Kanonbra!

© Loka Kanarp. Fyra bilderna i mitten är pressbilder publicerade med tillstånd från Kulturhuset. Loka Kanarp, Från salong till barrikad. Kulturhuset/Mellanrum 4, 18 februari till 25 april 2010. Fritt inträde. Loka är född 1983, http://lokakanarp.blogspot.com/.

TidresaVilken rolig restaurangvagn jag hamnade i! Det var en riktig tidresa.

Tapetserade väggar, kungligheter i ramar på väggarna, snirkliga saker och guldspeglar. Stolarna avvek från stilen, men de var också lite ovanliga eftersom det var helt vanliga stolar, inte fasta bänkar. Utbudet i restaurangen var det ordinarie.

En annan sak som var roligt med tågresan var att jag satt i vagnen längst bak. Det är en speciell känsla att stå i slutet av tåget och titta ut. En annorlunda känsla jämfört med att titta i de vanliga fönstren.

När jag sökte information om restaurangvagnen hittade jag en rolig blogg, Årskort Guld SJ.

Konferens på NalenI veckan var jag på konferens på Nalen i Stockholm. Tyvärr ingen dans... men roligt att besöka det anrika nöjespalatset. Mycket fina lokaler både för konferens, möten, dans och fest!

Mässarangemanget var av det sämre jag sett på länge. Felaktiga tider, utbytta föreläsare, ingen bra moderator som band ihop och informerade. Personalen på Nalen var desto bättre. Supereffektivt ordnat med garderober, fika, lunchbrickor, sittning, fika osv.

Föreläsningarna var bra och till stor del underhållande. En del var givande för mig i arbetet, en del privat och en del var intressant men inget direkt för mig. Konferensen handlade om e-lärande och mobilt lärande och förutom det respektive föreläsare pratade om fick vi en del teknikdemonstrationer. Och jag fick veta att det finns fler mobiltelefoner än tandborstar i världen... I många utvecklingsländer går mobilbranschen snabbt förbi oss andra som trodde att vi låg långt fram!

Trollhättan
Göta älv
Saab = Trollhättan :)


Högskolan Väst

En snabbvisit i Trollhättan och fräscha Högskolan Väst.

Högskolan profilerar sig mot arbetsintegrerat lärande med tillämpningsbar forskning. I mitt arbete fick jag träffa en docent och olika representanter från "mitt" forskningsområde och näringsliv. Mycket av intresse för jobbet.

Men det var även roligt att besöka den nybyggda högskolan. Jag blev nästan sugen på att plugga igen... Förutom själva byggnaden och de öppna ytorna, gillade jag att studenter sitter och arbetar vägg i vägg med skolans personal. Länk till bildspel från högskolans interiör.

Souvenir från staden blev en bit tyg som jag funderar att göra en påsväska av. Dyker säkert upp i senare inlägg...

Högskolan Väst startade 1990 och har idag 11100 elever, fyra institutioner och cirka 500 medarbetare. Tidigare fanns Campus även i Vänersborg och Uddevalla. Inflyttningen i nya lokalerna skedde 2007 och 2008.

Min byrå
Här är en favorit som redan varit med i tidigare inlägg.

Jag gillar detta skåp jättemycket:
- skåpet är stort och rymmer "allt" i hallen
- det är gammalt och gömmer historiska hemligheter 
- det har en personlig bakgrund då det blivit över från släkthemmet för att lånas ut till oss :)

Sopberget


Efter en vecka i fjällen konstaterar jag:

- När man är på semester gäller tydligen inte vanligt hyfs vad gäller sopor. Anläggningens sopbod var överfull med sopor. Ingen källsortering gällde, trots instruktioner i lägenheterna. Dessutom misstänker jag att det var ovanligt mycket sopor per person än vad man får till hemma. Noll eftertanke. Noll tanke på trivsel. Noll miljöhänsyn.

- Det var heller inte kul att komma hem och se vilket berg av post och reklam det blir på bara en vecka :(

FokusDet var ett tag sedan sist (se tidigare inlägg), men nu har jag läst några Fokus igen. Borde göra det oftare eftersom jag både gillar tidningarna och tycker att det är ett bra sätt att få en nutidsorientering. TV-nyheterna är sällan min grej...

Vinst från Familjen i Uttran


Åh, vad jag är glad.

Jag har vunnit
en necessär/sminkisprototyp från Ida Överby/Familjen i Uttran, en av mina favoritbloggar :)

Det enda jag kan säga är ett stort
TACK!

Fjällstickade sockor

Här är bilder av sockarna jag stickade under veckan i fjällen. Fjällstickade sockor :)

Material: Järbo Raggi 1532, city lila/brun/grå batik. Se tidigare inlägg.
Mönster: Gratis beskrivning från Järbo.se. Samma som exempelvis här.
Övrigt: Spännande att sticka sockor i present när man inte vet mottagarens skostorlek... 36 eller 42 eller ? Chansade på 37/38. Garnet var mysigt och det går fort att sticka när det är så grovt. Personligen tyckte jag att garnet var mer rosa än lila. Jag gillar modellen på sockarna. De är inte helt fina när de bara ligger, men blir bra på foten!

Notera att vi verkligen bodde i slalombacken. Tack och lov fick packningen skjuts med skoter... 

Sommar på vinternTanken med denna installation med uv-ljus är att det ska bli en liten sommarhörna mitt i vintern. Mig imponerade den tyvärr inte på.

Sportlov i fjällen


Frihet


Boende mitt i backarna


Först i backen


Min man och jag gjorde "8-or" i nysnö

Hemma från en underbar fjällvecka. Nästa års resa är redan bokad :)

- slalom med skidskola för barnen och privatundervisning för mig
- skidor
- yoga (mer om det i senare inlägg)
- klättervägg
- stickning (mer om det i senare inlägg)
- boende mitt i backen
- umgänge med släkt och vänner
- god mat
- snölek
- pulka
- och framför allt bara vara...

Nu är familjen redo för några intensiva veckor fram till påsk!

Sportlov från förskolan


En klätterlarv gömd i snö.


Barnens konstverk i is börjar smälta...


En glimt av årstidshyllan.


En stor gemensam målning skapad av fyra av de yngre barnen (bland annat Lillasyster).

Så här såg det ut på Lillasyster förskola när sportlovet började. Än är det mycket snö, men i varma lägen börjar det töa och smälta.

Ovanför målningen på nedersta bilden dokumenterar personalen verksamheten och barnens aktiviteter. Snören dras från läroplanen utskriven nedanför. På så vis blir det extra tydligt hur de arbetar med olika områden :)

Garn ligger och väntar


Här är en present på gång.

Ett garn i grått, knallrosa, beige och brunt som ligger och väntar...

Honungsfällan


Perfekt! Nu har Unni Lindell uppnått precis den nivå jag visste fanns där. Alldeles den blandning av polisgåtor och brevidberättelser som jag vill ha. Tidigare har en inte allt för positiv bild av huvudpersonens (Cato Isaksen) liv dominerat väl mycket. Jag hade alltså rätt i tidigare inlägg!

Tack och lov kommer ännu en bok i serien i pocket till sommaren. Den ska jag förhandsboka.

Honungsfällan, Unni Lindell.
Tidigare läst av samma författare: Ormbäraren, Rödluvan, Drömfångaren, Sorgmantel, Nattsystern, Orkestergraven och Esmeralda (suverän barnbok). Unni Lindell & Fredrik Skvalan. Mystiska Milla och spökskolan. Mystiska Milla och sjustjärnan.

Takdropp

Vårvinterns första takdropp!

Och jag fick ta ner istappar svärd här och var till Mellanbror.
Lillasyster föredrog istappar nappar...

Elefantväska
Supersnabba, superenkla blöjväskan. Och dessutom perfekt när man vill ta med bara någon blöja och kanske ett ombyte i liten storlek.

Mönster: Finns lite här och var på bloggar. Konstruktionen kräver totalt endast två sömmar!
TygKraftig bomull med elefanttryck, loppisfynd, samma som i tidigare inlägg.
Övrigt: Min variant är ännu snabbare än många eftersom jag gör "locket" extra stort. Då går det att stoppa in i väskan och ingen knapp eller kardborre behövs! Om jag ska göra en till ska jag göra den lite mindre långsmal.

Är det någon där?


Befriande skönt, glättigt och ytligt kring något mycket allvarligt. Jag kan inte låta bli att charmas av Keyes :)

Är det någon där? Marian Keyes. Tidigare läst av samma författare: Sushi för nybörjare.

Gratulationer med StarWarsMannen firar sin födelsedag med att vara på MoDo-match. När han kommer hem väntar fyra pappersfigurer från StarWars. Hoppas att han gillar dem :)

Mallar från Toy-a-day.

HomeRiver *

Pyssel, skapande, ekologiskt, barn och familj.

RSS 2.0