Den gröna bussen är gulDet är lite extra kul att åka till jobbet i en grön buss. Nej, jag menar en gul buss!

Lokalbussarna i vår lilla stad ska vara gula. Nu är några på reparation och bussbolaget är mycket tydliga så att inga missuppfattningar ska ske...

Hästar på Skogens dag

För sjätte året besökte familjen Skogens dag arrangerat på flera platser i landet av Skogsstyrelsen. Ett lättsamt evenemang där allt bygger på information och gratis aktiviter som pinnbrödgrillning och luftgevärskytte.

Storebror var mäkta stolt över att pricka på bägge skjutningarna. Mellanbror gillade mest hästridning och att åka på hölass. Lillasyster var mest nöjd över att hon var modig. Efter en ordentlig fundering vågade hon både kasta älgskonk och rida islandshäst!

Max är död (dagens fynd)


Roligt att byta ut min vanliga loppisrunda mot ett tillfälligt loppis. Det fanns flera fina glas och glasskålar som jag fingrade på. Men jag kom inte på vad jag skulle göra med dem.

Däremot tycker jag att den stora fina trälådan var ett riktigt fynd. Gillar gamla saker som känns som om de har hemligheter att berätta... Vad jag ska ha i lådan och om jag ska måla om den eller ej har jag inte bestämt än.

Ett annat fynd var en pekbok om Max. Men inte vilken som helst, utan en ganska tragisk sådan om Max som både blir gammal, skild och död! Så här står det på baksidan: "...gränserna mellan barn- och vuxenlitteraturen blir allt svårare att skönja. ... Kanske är slutet på Titta Max grav i sorgligaste laget för vuxna. Men barnen klarar säkert av det. Sök i så fall tröst hos dem. För den som lever får se. Och den som är död är i alla fall död."

Barbro Lindgren/Eva Eriksson. Titta Max grav!

Leksaksberättelse i 3D

Jag har väntat på Toy Story III i över ett år. Och det var det värt. Jag tycker att det var en riktigt bra film. Härliga figurer som vid det här laget känns som goda vänner.

Det dök också upp nya vänner och riktiga otäckingar. Dockan "Baby Face" borde skrämma de flesta! Det fanns även en del andra hemska scener när vännerna kämpade för sin överlevnad. Som så ofta tycker jag att 7-årsgränsen var befogad och önskar att föräldrar respekterar den.

Pojkarna var också mycket nöjda med filmen, trots skyhöga förväntningar. Jag är extra nöjd med att filmen ger en del som bara vuxna (föräldar) kan förstå.

För övrigt fungerade det med 3D. Jag hade väldigt låga förväntningar på det, men det gav faktiskt en extra dimension!

Hösten kommer krypandeBilder av berättelser från förrDet finns förstås nya festisar. Men det är så roligt att ta fram de här gamla! Bara jag tittar på dem kommer fantasin igång och jag minns alla roliga sagor jag lekte :)

Vem är du?

Oj, vad besökssiffrorna har stigit plötligt. Jag är jätteglad. Precis vad jag behöver just när min koncentration är på annat. Jag skriver för att jag inte kan låta bli i första hand. Att andra visar uppskattning genom att besöka min blogg gör mig fantastiskt uppmuntrad.

Men...

...lämna gärna en kommentar med ett litet hej. Vem är du som läser här? Jag vet flera bekanta i verkliga livet som läser regelbundet. Men som aldrig skrivit något.

Tack och kram! Vi syns vidare!

Emalj från 1958


Emalj är ett spännnde material tycker jag. Just nu visas en liten utställning av den italienska designern Sottass på Kulturhuset. Det är framför allt konst och fat i trä och koppar och därefter emaljerade. Dessutom visas en film med Sottass samt skisser till olika verk.

Det jag gillade mest var de fat där kopparen fick vara kvar rå och synnas mer eller mindre i sitt ursprungliga skick. Det var också intressant att lyssna på filmen där Sottass pratade om att vara närvarande i varje stund, vilket enligt honom kan förstärkas och underlättas exempelvis genom att dricka i vackra glas istället för pappersmuggar. 

Trots att utställningen var fin kan jag tycka att den var liten. Dessutom berättar den inte om hur radikal Sottass tydligen var bland annat genom att försöka "använda design som ett politiskt och konstnärligt uttrycksmedel"!

Ettore Sottass: Färg och tecken 1958. Kulturhuset, foajé 3. 11 juni-17 oktober 2010. Fri entré.
Citat: http://www.svd.se/kulturnoje/konst/en-glimt-av-sottsass_4911255.svd
Mer från Kulturhuset här och här.

Fiskrök och abborreRökt abborre! Och färskpotatis... Kan det bli godare?!

Fiskrök, Dammådalens rökspån.

Svängar i långgunga

Att svänga och gunga i långgungan är härligt tycker bland annat Lillasyster!

Tröja, Hanna Andersson. Byxor, Polarn & Pyret. Gummistövlar, Tretorn.

Räkning i vardagen


Ibland kan vardagen vara ett pussel. Men just nu ser hela familjen förväntansfullt fram emot vardagen. Barnen har svårt att somna, men längtar efter alla kompisar. Vi vuxna ser fram emot rutiner och nya arbetsuppgifter. Mannen byter dessutom snart arbetsgivare.

Ibland kan det vara svårt att förstå hur olika tal/storlekar hör ihop och förhåller sig till varandra. Pappa gjorde detta hjälpmedel när jag var liten. Perfekt för att verkligen känna matematiken!

(Det finns fler stavar än på bilden.)

Bädd från förr

Denna docksäng är en ren nostalgi för mig. Täcke och docksäng från jag var liten.

Dockan till vänster fanns hos mormor och morfar. Dockan till höger fanns hos farmor och farfar.

Hoppas de kan sova gott!

Trasmatta, vävd av min mor.

ÄnglarSkönt med en riktig slapparbok i slutet av den långa sommarledigheten. Ganska rolig och överraskande men banal.

Änglar. Marian Keyes.
Tidigare lästa av samma författare: Är det någon där? Sushi för nybörjare.

Blommig plåt från 70-talet :)Jag har fyndat en exakt lika plåtburk som vi hade hemma på 1970-talet. Med mammas tillåtelse!

Helbra skick och visst är mönstret fantastiskt!?

Åter från landetLantbrevbäraren har tömt postlådan och jag är åter från ytterligare några dagar på landet.

Det är till att passa på innan hösten är här!

Skor för snabba turerEfter helgens mc-tur blev det till att spontanshoppa motorcykelskor :)

Konstigt, vad oproportionerligt mycket skor jag köper...

Custom mc-sko, Lindstrands.

Motorcykel och en ruin

En kväll tog vi motorcykeln och for på utflykt med goda vänner. Bland annat såg vi denna fina kyrkoruin.

Hur såg det ut tidigare?

Vilka bröllop, begravningar, dop och andra händelser har utspelat sig här?

Är källan undergörande?


Marieby kyrkoruin.
Kyrkans äldsta murar är från 1300-talet. På 1600-talet kompletterades med torn och kor av trä. En söndag i november 1876 ödelades kyrkan av en brand och har senare ersatts av en nyare kyrka.

StarWars på sommaren

Plåster på knä.

Barfotafötter i stövlar.

Det är sommar!

Gummistövlar, Tretorn. Kjol, hemsydd.

Grönsaker för den kräsneÄven kräsna grönsaksätare kan eventuellt bli lurade. Både rivna morötter och tomater passar utmärkt i köttfärssås. Morötterna smakar nästan köttfärs och gör dessutom att maten räcker till fler.

Rivna morötter är perfekt att frysa i småpåsar. Fungerar alldeles utmärkt att ta fram och använda i mat eller exempelvis morotskaka :)

Stekpanna, IKEA 365+

Minsta hästtäcket sytt
Ett litet hästtäcke är bra när hösten närmar sig... Öppning för svansen. Volang, dekorationsros och kardborre fram.

Material
: Rester från gömmorna. Blå krossad velour och liten tygros, okänt ursprung. Genomskinligt tunt tyg, IKEA. Smalt tunt satinband, Panduro.
Mönster: Allt om handarbete, 2/2009.
Övrigt: Inte snyggaste sömnaden, men hästen blev glad!

Leksakshäst, My Little Pony.

Att sy i tunna tygerEtt gammalt, men ack så användbart tips!

När man syr i riktigt tunna tyger går det mycket lättare om man lägger ett bakplåts- eller mönsterpapper under. När man sytt är det bara att riva loss papperet :)

Lite otydligt foto eftersom tyget och mönsterpapperet är nästan samma färg och genomskinnliga, men ändå...

En hög med tygÄven tygförrådet har fått sig en rensning...

Hoppas vännen som får denna stuvhög i namnsdagspresent blir glad!

Bäbis och 50-åringEn bäbis och en 50-åring kan få nästan lika presenter.

Den nyfödde fick en body, jubilaren fick en godisstrut. Bägge fick två väskor var, en sk. dagisväska och en kuvertväska för småsaker. Speciellt bäbismamman verkade verkligen uppskatta mitt nya tyg, roligt :)

Choklad, Åre chokladfabrik. Body, H&M, speciellt utvald av Storebror.

Besök på gästgivargård


Lucka för att sopa undan skräp.
Ursprungliga färgnyanser.


Obeskrivligt klarblå golv. Original på bilden ovan. Ommålat i samma nyans nedan.På Norrlandsresan fick vi privat guidning i bygdegården i Bastuträsk by! Det var ägaren till loppiset i tidigare inlägg som var generös och visade oss runt.

Huset är ett gammalt Gästgiveri för landsvägsfarare och hästskjutsar. Huset var klart 1682 och var bebott till mitten av 1900-talet och det mest fascinerande att inredning m.m. är original, alltså inte hopsamlat! På senare år har det blivit varsamt renoverat, men mycket är i original bland annat handvävda gardiner, möbler, verktyg och husgeråd.

Jag lovade att inte publicera möbelfoton, så finns tillfälle måste ni passa på att själva att se de fantastiska och chockerande färgrika möbler som finns där! Imponerande är även den gigantiska salen.

HomeRiver *

Pyssel, skapande, ekologiskt, barn och familj.

RSS 2.0