Hållbart jordbruk



Naturskyddsföreningens konsumentråd för ett hållbart jordbruk:

- Ät mer ekologiskt och rättvisemärkt.
- Ät mer av säsongens lokala grönsaker och frukter och mindre växthusodlat.
- Ät mer baljväxter som ärtor, bönor och linser och mindre kött.
- Ät mer grövre grönsaker som morötter, ärtor, broccoli, purjolök, vitkål och lök samt mindre tomat, gurka och isbergssallad som kräver mer energi i produktionen.
- Välj svenskt naturbeteskött som lamm och nöt så gynnas vilda växter och djur, den biologiska mångfalden och det öppna landskapet.
- Ät mindre gris och kyckling.
- Ta till vara - släng mindre mat.

Jag gillar avsaknaden av "du ska inte...".
Läs mer på Naturskyddsföreningens hemsida.


Kommentarer
metamorphosis

Skönt med lite riktlinjer istället för pekpinnar, det känns liksom lättare och mer lockande att följa!

2009-10-21 @ 09:22:05
URL: http://metamorphosis.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

HomeRiver *

Pyssel, skapande, ekologiskt, barn och familj.

RSS 2.0