Lyx i Stockholm

Stholm
Det är en lyx att ta sig en hel helg med endast ett barn, i detta fall mellanbror. Vi tillbringade fredag, lördag och söndag i Stockholm och vi är nog lika nöjda bägge två!

Junibacken är som alltid en höjdare och allra mest gillar vi sagotåget. Mellanbror blev förtjust i den tillfälliga Elsa Beskowutställningen också.  Tips: Köp årskort på en gång så går det bra att åka sagotåget flera gånger utan att betala extra. Förvaringsskåpen tar slut fort och de är små. Väskor är okej att ta med in, men inte att äta medhavt fika. Junibacken.

Aquaria är förvånansvärt givande trots att det är ganska litet. Regnskog i mörker, pirayor, hajar, giftgrodor, krypgång och massor av färgglada fiskar ger massor att se. Tips: Här finns inga förvaringsskåp men väskor får tas med in. Det är varmt! Så av med tjocka tröjor. Djurgårdsfärjan går precis brevid och går även vintertid. Aquaria.

Tekniska muséet är suveränt bra. Räkna med en heldag. Vi trivdes jättebra. Mellanbror överaskade med att gilla maskinhallen och gruvan skarpt. Mer förutsägbart var att han stortrivdes med visningen av den elektriska modelljärnvägen, Teknorama och Cino4 (4D-bio med 3D-seende, regn och rök, rörliga stolar mm). Tips: Förvaringsskåpen tar slut fort men det finns fler långt in. Bekväma, tunnare skor rekommenderas. Tekniska muséet.

Grekisk restaurang var också bra och jag tror det är lättare att gå på riktig restaurang än snabbmatshak eftersom man blir uppassad hela tiden!

Kulturhuset gillade mellanbror även om han inte ville vara med och måla i skaparverkstaden. Själv föredrar jag tystare och lugnare bibliotek även om miljön är härlig. Tips: Utgång = hemgång. Gratis toalett, men inga skåp. Café Panorama serverar förutom gigantiska kakor även lunch med salladsbuffé. Kulturhuset.

I övrigt gillade Mellanbror mest att åka buss och titta på fina hus (helst guldiga), räkna olika sorters lejon (vi såg 43 st), titta på slottet och leta efter kungen.

I Kungsträdgården var det en mindre medeltidsmarknad som också var rolig att besöka.


Kommentarer
metamorphosis

Låter som att ni hade en hade en riktigt trevlig resa!

2009-03-25 @ 19:39:54
URL: http://metamorphosis.blogg.se/
Sara

Vilken perfekt genomgång! Vi som ska till Stockholm i sommar. Hur gammal är Mellanbror?

2009-03-25 @ 20:23:09
URL: http://www.livatpalandet.blogspot.com/
HomeRiver

Tack för det.Mellanbror är 6 år. Hoppas ni får en härlig upplevelse ni också!

2009-03-25 @ 20:35:32
URL: http://homeriver.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

HomeRiver *

Pyssel, skapande, ekologiskt, barn och familj.

RSS 2.0