Det spökar...

Boktips

Vissa författare blir kändisar och får uppmärksamhet för alla sina böcker oavsett om de genomgående håller samma kvalitet eller ej. Andra passerar orättvist obemärkta. Jag fyndade på biblioteket när jag fann en serie i fem delar om Anton och spökena. Hör talas om dem? Svårighetsgraden är i nivå med de mer kända LasseMaja-böckerna. Men detta är inga deckare utan en spännande historia om Anton som flyttar ut på landet till ett hus där det bor (snälla) spöken men även obehagliga typer som måste bekämpas. Det handlar också om att vara ny och lära känna nya kamrater.

Katarina Ros: Rädda Sefira, Ett uppdrag från Septuan, Jakten på Förfadern, Varning, Blåvargar! och Munecas hämnd.

Bästa starten...

Linfrö
Bästa starten på dagen är för mig en till två matskedar linfrö. Jag har blandat KRAV-märkt krossat och helt linfrö i en burk redo för användas. Helst äter jag det i morgongröten då det ger extra nötig smak. Oftast blir det osaltad havregryns- eller rågflingegröt med hemmalagad lingonsylt och en skvätt ekologisk mellanmjölk. Den ekologiska mjölken går före den riktigt lokala, men norrlänskt blir det alltid :-) I smyg tillsätter jag ibland även linfrö i mat och matbröd.

Helt linfrö går rakt genom kroppen och sägs vara gelébildande och bra för tarmarna. Genom att krossa fröet kommer man åt rikligt av protein, fibrer, mineraler och hälsosamt fett.

HomeRiver *

Pyssel, skapande, ekologiskt, barn och familj.

RSS 2.0