Svartvinbärsbladssaft

Svartvinbär

Svartvinbärsbladssaft är ett långt ord. Men saft av svartvinbärsblad är verkligen värt att vänta på. En ovanlig men god smak.

2 l svartvinbärsblad, fast packade
2 l vatten
2 kg socker
3 citroner
60 g citronsyra (2 påsar)
ev. lite svartvinbär


Skölj bladen väl och lägg i en stor bunke av glas eller rostfritt stål. Koka vatten och socker tills lagen blir klar och slå över bladen. Skölj och borsta av citronerna väl. Använd obesprutade eller ekologiska citroner. Skiva och blanda tillsammans med vinbärsbladen Tillsätt citronsyra och rör om. Låt kallna och stå övertäckt i kylskåp i 5 dygn. Sila därefter saften genom silduk. Häll upp på väl rengjorda flaskor, går också bra att frysa. Ta ungefär 1/5 saft och 4/5 vatten vid servering, eller bara smaka vad som blir godast. Det som är kvar i silduken kan sköljas över med lite vatten för att därefter serveras direkt.

Lillasyster och Storebror plockar svartvinbärsblad. Lillasysters tröja, HM. Skor, Kavat. Byxor, Lingon&Blåbär. Storebror har jeans organic cotton, HM. Skor, Nike. Färdig saft på flaska.



Kommentarer
metamorphosis

Vilka roliga tips du bjudit på de senaste dagarna! Både jägarspisen och denna saft känns som saker jag gärna testar vid tillfälle!

2009-09-01 @ 19:04:35
URL: http://metamorphosis.blogg.se/
catthie

Lät riktigt gott - måste jag prova tack för tipset. ha det gott/Catthie

2009-09-09 @ 22:08:09
URL: http://catthie.blogspot.com/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

HomeRiver *

Pyssel, skapande, ekologiskt, barn och familj.

RSS 2.0